[No] Limit. Expoziție Sergiu Grapă la Elite Art Gallery

În perioada 3 iunie – 28 iunie 2024, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistului Sergiu Grapă, intitulată [No] Limit, curatoriată de Ioana Mirică.

Expoziția [No] Limit, a artistului Sergiu Grapă, cuprinde o serie de lucrări de grafică, pictură și tehnici digitale, printate pe hârtie și pânză, aducând un ecou al curentului artistic suprarealist. Compozițiile artistului sunt predominant verticale și îmbină atât elemente dinamice, cât și statice, în construcții în care artistul explorează nu doar teritoriul cromaticii, ci și pe cel al monocromiei.

Aceste lucrări reprezintă metafore ale existenței și condiției umane, utopii tratate într-o dinamică absurdă, în care elementele compoziționale relaționează și se valorizează într-o nouă simbolistică, plasate într-un spațiu atemporal”, povesteșe Sergiu Grapă despre expoziția sa.
Începutul și sfârșitul, renașterea și perpetuarea existenței din ciclul firesc al vieții, impactul pe care tehnologia îl are asupra omenirii, explorarea subconștientului și a lumii viselor, moralitatea a ceea ce se întâmplă în jurul nostru și direcția în care se îndreaptă omenirea sunt doar câteva din aspectele care caracterizează lucrările artistului.

Publicul este invitat la o incursiune în lumea văzută de Sergiu Grapă, un loc în care are ocazia să exploreze complexitatea identității și să descopere o nouă perspectivă asupra relației omului cu tehnologia. Suntem captivi într-o realitate virtuală, augmentată și, parcă, nu avem scăpare. Nici nu ne putem întoarce la viața de dinainte… Depinde doar de noi cât de mult ne lăsăm conduși de tehnologie. Sergiu Grapă este un artist care îmbină elemente suprarealiste cu cele contemporane, și, ne provoacă să privim dincolo de limitele convenționale ale realității”, a declarat Ioana Mirică, Curator Elite Art Gallery.

Sergiu Grapă (n. 1975) Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Suceava, din 2006. A studiat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, secția Grafică, avându-l ca profesor pe Ion Truică, regizor de filme de animație, grafician și scenograf. Până acum, artistul a avut atât expoziții personale, cât și de grup, la București, Suceava, Iași, Gura-Humorului, Chișinău și Târgu-Jiu.

Expoziția ”[No] Limit” poate fi vizitată în intervalul 3– 28 iunie 2024, de luni până vineri, la Elite Art Gallery (Piața Națiunile Unite, nr. 3-5), între orele 11:00 – 19:00.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei