empower-long-logo-final

Virgil Scripcariu prezintă în premieră instalația “VASTITAS – Ce va rămâne în urma noastră?”

Sculptorul Virgil Scripcariu prezintă în premieră în cadrul Romanian Design Week instalația artistică “VASTITAS – Ce va rămâne în urma noastră?”.

Vernisajul va avea loc luni, 15 mai, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, începând cu orele 18:00.

Intervenția artistică, alcătuită din zeci de ciulini supradimensionați sculptați în lemn, va fi montată în aer liber și va ocupa o suprafață de 100 m2. Obiectele sculpturale lucrate în lemn, cu înălțimi cuprinse între 2-3 metri, sunt fixate în trunchiuri de lemn masiv, conturând imaginea unei păduri distruse și invadate de o vegeteție dezolantă.

Deasupra pădurii de ciulini va fi suspendată o instalație lungă de 12 metri, alcătuită din structurile a două schifuri de canotaj înfoliate în plastic. Ambarcațiunea ancestrală, cuprinzând în sine ideea de călătorie dar și de performanță, este sufocată de produsele unei pseudocivilizații.

VASTITAS (în latină devastare) este, totodată, un demers de conștientizare a uriașelor întinderi compromise de om și a spațiului infinit care înconjoară planeta.
Montată în aer liber, instalația va permite vizitatorilor să exploreze componentele lucrării.

Virgil SCRIPCARIU (n. 1974) este unul dintre cei mai cunoscuți sculptori români ai generației sale. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, la clasa celebrului sculptor român Vasile Gorduz. Practica sa artistică este ancorată în protejarea și valorificarea patrimoniului cultural.
Are lucrări de sculptură în spațiul public la București, Iași, Timișoara și numeroase participări la importante evenimente de design și arhitectură precum Europalia, Bienala de Arhitectură de la Veneția, Lemn.ro/MNAC 2010, Holon/Israel, Art15/Londra.

Virgil Scripcariu trăiește împreună cu familia în satul Piscu, jud. Ilfov, unde coordonează programul de activități educaționale prin artă din cadrul Muzeului Atelier Școala de la Piscu, pe care l-a fondat împreună cu soția sa, istoricul de artă Adriana Scripcariu.

Instalația artistică poate fi vizitată până pe 26 mai la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din str. Academiei nr. 18-20, București.

Photo credit: Ionuț Macri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei