Vernisaj | Grădinile Ariadnei – Expoziție de pictură și sculptură la Galeria Romană  

1, 2, 3, 4 pictori și 1, 2 sculptori în Grădinile Ariadnei caută ieșirea din labirint.

În anul 1996, Aurel VLAD și Dinu SĂVESCU îi invitau pe Adriana BLENDEA, Ruxandra GRIGORESCU, Violeta DOBRA și Mircea ROMAN să expună împreună în mica sală de la parterul Căminului Artei, vis-a-vis de Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.

Adunarea aceasta împreună a bucurat participanții, pictorii și deopotrivă publicul și a încununat anii de studenție, clipele și prietenia din timpul anilor de studiu.

Acum, la Galeria Romană, ca un arc peste timp, privind prin ferestrele largi către casa pictorului Gheorghe Petrașcu, acești prieteni s-au regăsit, pentru a expune împreună.

„Ce ne leagă, în afară de faptul că am fost colegi în studenție? În afară de preocupările plastice și de prietenia noastră? Probabil, încercarea de a ieși, într-un fel sau altul, din labirint… și a merge mai departe, fiecare pe drumul său.” Ruxandra GRIGORESCU, martie 2023.

Vernisajul expoziției va avea loc, marți, 14 martie 2023, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București. Intrarea este liberă.

În deschiderea expoziției va vorbi doamna Doina MÂNDRU, critic de artă.

Expoziția poate fi vizitată până pe 14 aprilie 2023.

Program galerie:
Luni-Vineri: 10:00–18:00
Sâmbătă: 10:00–15:00.

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru carte, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei