Fundația Art Encounters lansează un apel deschis privind recrutarea unor persoane motivate pentru poziția de mediatori în cadrul celei de-a V-a ediții a Bienalei de artă contemporană Art Encounters care se va desfășura în perioada 19 mai–16 iulie 2023.
Echipa de mediatori va lucra după structura oferită de Art Encounters în principalele locații ale Bienalei, incluzând spații expoziționale și alte spații publice deschise. Mediatorii vor facilita mai multe practici bazate pe dialog, precum tururi ghidate sau ateliere, însoțind, de asemenea, diverse proiecte artistice desfășurate în oraș.
Ca parte a programului educațional al Bienalei Art Encounters, practicile de mediere vizează crearea unui spațiu al dialogului relevant între programul bienalei și variile sale audiențe, locuitorii orașului Timișoara și vizitatorii internaționali.
Apelul se adresează tinerilor studenți/ cercetători/ artiști/ mediatori/ manageri culturali/ curatori/ jurnaliști dornici să exploreze felul în care sunt montate expozițiile, precum și modul de lucru al curatorilor și artiștilor. Cei selectați vor intermedia interacțiunea dintre vizitatori și lucrările/ instalațiile expuse.
De asemenea, aceștia vor beneficia de un training profesionist și vor putea participa la elaborarea programului de mediere împreună cu echipa responsabilă din partea fundației.
Programul de mediere este unul complex și implică o serie de sesiuni de formare realizate atât de echipa bienalei, cât și de alți specialiști din străinătate. Cei selectați vor fi implicați activ atât în design-ul materialelor, cât și al activităților din expoziții.
Mediatorii culturali selectați vor lucra îndeaproape cu Gavril Pop, coordonatorul programului de mediere și vor avea parte de o formulă de mentorat și discuții cu directoarea artistică a Fundației, Diana Marincu, și colectivul curatorial al bienalei. Contactele directe cu artiștii invitați vor putea fi, de asemenea, mediate de către Fundație, iar dialogurile creative cu aceștia vor contribui la o experiență unică și de neratat.
Programul de lucru începe din 23 martie și este flexibil, atât fizic cât și online. Acesta include cursurile de formare, design-ul colectiv al materialelor de mediere, mentoratele și, nu în ultimul rând, activitatea efectivă ca mediatori ai Bienalei în spațiile expoziționale. Se oferă poziții de mediatori plătite.
Dacă dorești să activezi în cadrul uneia din cele mai dinamice și prietenoase echipe de administrare culturală din Timișoara, completează până pe 17 martie, formularul disponibil aici.