Romanian Design Week 2023

O nouă ediție Romanian Design Week are loc în intervalul 12-28 mai. Festivalul, un proiect The Institute și UniCredit Bank, propune pentru ediția 2023 tema CONNECTIONS prin care se dorește conectarea publicului larg cu cele mai recente și inovatoare proiecte locale de arhitectură și design.

Timp de 17 zile publicul bucureștean va putea vizita un număr semnificativ de expoziții și spații de unde poate cumpăra produse de design românesc. Totodată, cei interesați vor putea participa la o serie de workshop-uri și petreceri.

Anul acesta Romanian Design Week se desfășoară în jurul a cinci cartiere și zone istorice importante ale Bucureștiului: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Ioanid-Icoanei, Piața Amzei și Cartierul Creativ, însă Piața Amzei devine centrul festivalului designului românesc, majoritatea evenimentelor desfășurându-se aici.

RDW Exhibition

Expoziția prezintă 157 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design de produs și design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi detaliate online pe romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o lansează odată cu ediția 2023.

RDW Expo este dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură și design și a atras peste 430 de înscrieri, ce au fost validate într-o primă etapă de către Comunitatea RDW, formată din participanți ai ultimei expoziții cu call din cadrul festivalului (ediția 2021). În a doua etapă, echipe de câte doi curatori, unul local și unul internațional, au ales expozanții pornind de la preselecția comunității.

Designul expozițional este semnat de Attila Kim Architects.

Locație: Piața Amzei
Program de vizitare: L-V // 12.00- 22.00 & S-D // 10.00 – 22.00

RDW Young Design powered by DIPLOMA

Romanian Design Week și DIPLOMA Show prezintă expoziția RDW Young Design, din dorința de a susține tinerii designeri și creativi care acționează în scena locală.

Young Design powered by DIPLOMA Show, cel mai proaspăt format din cadrul RDW, vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, pornind de la tema CONNECTIONS și de la preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor.

Peste 30 de expozanți, absolvenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își prezintă proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. Lucrările fac parte din selecția ultimelor ediții ale expoziției DIPLOMA, fiind evaluate și apreciate de-a lungul timpului de peste 60 de profesioniști care alcătuiesc board-ul creativ al proiectului.
O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și așezată de echipa BAZA.Deschidem Orașul.

Locație: Piața Amzei
Program de vizitare: L-V // 12.00- 22.00 & S-D // 10.00 – 22.00

RDW Social

RDW Social este programul de relaxare și socializare din cadrul festivalului. Anul acesta propune o serie de petreceri și contexte de networking, care creează ocazii de întâlniri, discuții și socializare între creativi și publicul larg.

Line-up petreceri:
12.05 AlexinCase, Khidja
20.05 Nerub & OTT/ Norzeatic & Quinta Spartă
27.05 Hip Hop la Feminin MC Yallah & Webmaster
12.05-28.05, 18:00 RDW Rezident DJ Moss Farai
*Toate petrecerile sunt accesibile exclusiv persoanelor cu vârstă peste 18 ani.

RDW Market

RDW Market este o piața urbană la intersecția dintre spațiu de desfacere pentru entități locale ce au ca focus promovarea designului românesc și spațiu de socializare.

Artă, design și apariții inedite în platoul de la parterul Pieței Amzei, totul într-un mix creativ între elemente specifice unei piețe veritabile, tarabe cu legume și fructe, cafea de specialitate și băuturi artizanale, și prezențe-capsulă, în care se vor regăsi peste 50 de designeri și artiști români.

Locație: Piața Amzei
Program de vizitare: L-V // 12.00- 20.00 & S-D // 10.00 – 20.00

Noaptea Studiourilor de Arhitectură

Timp de o noapte, studiourile din tot Bucureștiul își deschid porțile pentru colegi, prieteni și publicul larg, pentru a cunoaște oameni noi, a-și prezenta cele mai recente lucrări și a organiza evenimente și/sau întâlniri sociale simultan în sediile lor sau în spații conexe. Astfel, în noaptea de sâmbătă, 25 mai, va fi dedicată exclusiv arhitecturii și designului de interior în cadrul Romanian Design Week 2023.

Programul complet poate fi accesat aici.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei