empower-long-logo-final

”Holding Pattern” | Expoziție de fotografie semnată de Mihai Șovăială la 2/3 galeria

2/3 galeria prezintă expoziția ”Holding Pattern” semnată de artistul fotograf Mihai Șovăială.

Proiectul “Holding Pattern” a apărut inițial în formatul unei publicații de artist în anul 2020.

Titlul ”Holding Pattern” face referire la o manevră utilizată în aviație, menită să întârzie o aeronavă aflată deja în zbor, menținând-o într-un spațiu aerian specificat. Fotografiile alb-negru realizate de Mihai, gravitează în jurul pistei aeroportului și prezintă un portret al unui peisaj în așteptare impregnat cu profunde nuanțe geopolitice.

După finalizarea pistei în 2014 și câțiva ani de stagnare, Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov se va deschide oficial în vara anului 2023.

Fotografiile alb-negru înfățișează peisajul arid al primului aeroport construit în România postcomunistă, iar expoziția propune revizitarea lucrărilor într-un alt context pentru a marca sfârșitul perioadei de planificare și construcție.

Expoziția este cu vânzare. Lucrările realizate de artistul Mihai Șovăială pot fi cumpărate de la 2/3 galeria.

Mihai ȘOVĂIALĂ și-a finalizat studiile de Meisterschüler în 2020 la Hochschule für Grafik und Buchkunst, Leipzig, Germania, sub îndrumarea lui Joachim Brohm, după ce a absolvit de la secția Foto-Video de la Universitatea Națională de Arte din București, România, în 2016.
Din 2013, lucrările sale se concentrează asupra structurilor de dezvoltare urbană și a periferiilor acestora, punând sub semnul întrebării impactul arhitecturii asupra contextului și istoriei orașului. Lucrările sale sunt expuse instalativ în contexte expoziționale sau în format de carte, adesea publicate independent.
Lucrările sale au fost expuse atât pe plan local cât și internațional în muzee și galerii precum: Muzeul de Artă Recentă, București; Kunstmuseum Kloster Unser Lieben Frauen, Magdeburg; a&o Kunsthalle, Leipzig; Circulation(s) Festival, Paris; Fotogalerie Wien, Viena; Bienala de Fotografie Contemporană, Iași; Galeria Plan-B, Cluj; Galeria Gaep, București; Galeria BTV, Innsbruck; Galeria Moebius.
Trăiește și lucrează în Zurich.

Expoziția poate fi vizitată până pe 11 iunie. Intrarea este liberă.
Program de vizitare: Mi-Vi: 14:00 – 20.00 | Sa&Du 12:00-19.00

Partener principal: ICCO Smart Solutions
Parteneri media: IQADS, SMARK, Curatorial.ro, The Institute, Empower Artists.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei