Instalații sculpturale, de sunet și video în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”

Expoziția “Gems! for the Garden”, curatoriată și organizată de Living Content, își croiește propria traiectorie printr-o serie de instalații sculpturale, de sunet și video, infiltrate în interior și în aer liber, în spațiile verzi și în zonele acvatice din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”

Traseul este punctat de lucrări sonore realizate de Bogdana Dima (RO) și Ioanida Costache (RO), de instalații site-specific semnate Adrian Ganea (RO), Analisa Teachworth (USA), Julie de Kezel (BE), Lea Rasovszky (RO) și Rasmus Myrup (DNK), precum și de sculpturi și instalații video realizate de artistele Chlorys (RO) și Nona Inescu (RO).

Cei 10 artiști din țări diferite au fost invitați să își imagineze un dialog între practicile lor și mediul vegetal.

Kris Lemsalu (EE), artista care a reprezentat Estonia la Bienala de la Veneția în 2019, a fost prezentă la deschiderea expoziției alături de duo-ul girl-pop NEW YORK, cu o intervenție performativă special conturată pentru Living Content.

“Gems! for the Garden este o expoziție în care mediul urban, intervențiile artistice și mediul natural intră în fuziune, practicând moduri de conviețuire posibile prin apropriere, tandrețe și dialog“, a declarat Adriana Blidaru, curatoare expoziției.

Expoziția “Gems! for the Garden” va fi deschisă publicului în perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2023. Vizitarea expoziției se face în baza biletului de acces la serele și muzeul din Grădina Botanică „Dimitrie Brandza”. Recomandăm consultarea programului complet de vizitare pe site.

În paralel cu programul expoziției, Living Content pregătește o serie de intervenții artistice temporare, care vor fi anunțate în săptămânile următoare pe pagina de Instagram.

Echipa proiectului: Adriana Blidaru – curator, Tatiana Moise – manager proiect și consilier curatorial, Andreea Pietroșel – PR și comunicare, Flavius ​​Augustin Budău – identitate vizuală și grafică.

“Gems! for the Garden” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023 și de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei