empower-long-logo-final

HUNDRED UP | Un proiect artistic interactiv dedicat elevilor

În contextul deschiderii programului cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023, Asociația Culturală Baraka Artist, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara, a organizat proiectul HUNDRED UP, un eveniment artistic interactiv dedicat elevilor din clasele I-VIII.

HUNDRED UP s-a desfășurat în două etape. Prima etapă a constat într-o acțiune colaborativă dintre un grup format din artiști vizuali recunoscuți atât local, cât și internațional și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 30 din Timișoara care au creat împreună, în incinta școlii, o instalație de artă murală, deschisă publicului larg pentru vizitare și receptare în weekend-ul de deschidere al Capitalei Europene a Culturii.

În cea de-a doua etapă a proiectului, elevii Școlii Gimnaziale Nr.30, au participat la o serie de conferințe sub forma unor workshop-uri axate pe înțelegerea importanței istoriei artei și proiectului cultural „Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023” pentru comunitate și evoluția orașului, urmărind astfel creșterea accesului și participării acestora la viața culturală.

„Proiectul Hundred Up reprezintă un catalizator important pentru impulsionarea și dezvoltarea unei viitoare generații cu o poziție relevantă față de cultură și de registrul artei contemporane. Obiectivele proiectului au fost facilitarea accesului la infrastructura culturală, promovarea abilităților culturale și a creativității, organizarea unui cadru de colaborare cu copii pentru realizarea unei lucrări de artă, organizarea vernisajului deschis publicului larg a lucrării murale cu ocazia lansării proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Întreaga acțiune s-a bucurat de atenția a peste 2000 de persoane, printre care: elevi, părinți, profesori și persoanele interesate să ia parte la programul activităților propuse în contextul deschiderii oficiale Timișoara – Capitală Europeană a Culturii ”, a precizat Mihai Toth.

Grupul de artiști care a inițiat și implementat proiectul HUNDRED UP a fost format din Mihai Toth, Cezara Carla Pădurean, Florin Arhire, Mirela Cerbu, Luca Mixich. Membrii grupului sunt studenți doctoranzi și masteranzi ai Facultății de Arte și Design din Timișoara, fiecare având o experiență semnificativă în dezvoltarea de proiecte și activități cultural-artistice desfășurate atât pe plan local, național, cât și internațional.

Asociația Culturală Baraka Artist, este definită ca centru de cercetare artistică, având un caracter colaborativ, deschis parteneriatelor din sfera instituțională, dar și din cadrul privat. Un registru important din portofoliul de activitate al asociației are de-a face cu implicarea în procesul de conectare a scenei de artă contemporană cu publicul larg. Totodată, asociația reprezintă un context resursă dedicat necesităților producătorului artistic (artistului) și ale publicului, pentru a dezvolta un dialog direct și formator prin intermediul cercetării, expoziției și promovării artei.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Leave a comment

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei