Open Call lansat de CAMERA

CAMERA a lansat un Open Call pentru cel de-al doilea număr al revistei Grupaj. Curatorul acestei ediții este artistul fotograf Mihai Șovãialã, iar tematica propusă de acesta este Building extensions.

Tema propusă chestionează extensiile în arhitectură. Modificarea spațiului locuibil, fie el interior sau exterior, este o reacție directă a nevoilor noastre și inerent o replică la situația politică, economică și culturală, care fac aceste schimbări posibile.

De la simpla extensie a unui balcon, renovarea unei fațade sau personalizarea unor spații publice, toate sunt decizii care reflectă relația dintre spațiul construit și nevoile oamenilor.
Chiar dacă locuitorii centrelor urbane sunt limitați în ceea ce privește capacitatea și perspectiva lor de înțelegere asupra unui sistem complex cum este cel al unui oraș, sunt însă capabili să găsească soluții la provocările globale, răspunzând astfel punctual la nevoile lor specifice.

Capacitatea de adaptare și modificare a spațiilor construite reprezintă un răspuns natural al oamenilor și au un potențial valoros de a extinde arhitectura atât la nivel spațial, cât și funcțional.

Cum ne afectează aceste transformări viața curentă? Există o limită pentru aceste adăugiri, care o dată depășită pot deveni invazive? Putem percepe aceste schimbări ca pe o frumusețe a adaptării sau o frumusețe a extinderii?
În acest cadru, tema celei de-a doua ediții va explora noi mijloace și instrumente care vor contribui la construirea percepției acestor spații prin intermediul fotografiei.

Cei interesați să participe trebuie să trimită un proiect de 8-10 fotografii (2400px latura mare, 72dpi), un concept (200 cuvinte maxim) și un scurt bio (200 cuvinte maxim) la adresa office@cameracluj.com.

Termen limită: 15.03.2023

CAMERA este un artist-run space coordonat de Irina Dumitrașcu Măgurean, artistă vizuală din Cluj.

CAMERA se concentrează pe promovarea operei artiștilor vizuali emergenți, în special fotografie, instalații, new media, mixed media.

Până la fondarea spațiului CAMERA, artista vizuală Irina Dumitrașcu Măgurean a condus un spațiu în Fabrica de Pensule.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei