Frame10 | Michele Bressan în dialog cu Alexandra Croitoru la Rezidența9

FRAME10, proiect inițiat de Rezidența9 alături de Michele Bressan, prezintă demersurile și practicile artiștilor fotografi ai generației post-2000, care sunt astăzi identificați cu un nou val al fotografiei românești.

Fiecare întâlnire FRAME10 propune o prezentare susținută de artist, urmată de o conversație cu Michele Bressan, dar și cu publicul prezent. Miza este de a explora și fixa un moment al artei contemporane românești aflat în plină desfășurare, care merită să fie validat printr-un dialog viu.

Artista Alexandra Croitoru este invitata întâlnirii programate vineri, 3 martie, de la orele 19:00, la Rezidența9.

Alexandra Croitoru (n. 1975) este o artistă vizuală care trăiește și activează în București. Din 1999 predă în cadrul departamentului Foto-Video al Universității Naționale de Arte din București.
Proiectele sale artistice au fost prezentate în expoziții organizate de instituții precum LACMA Los Angeles, Bozar Bruxelles, Art Encounters Timișoara, Kunsthalle Winterthur, MNAC București, MUMOK Viena, Zachęta National Gallery of Art Varșovia, MNAR București, Schedhalle Zürich, Casino Luxembourg, Salon of the Museum of Contemporary Art Belgrade, Center for Contemporary Art Plovdiv sau Muzeul Brukenthal Sibiu.

În 2014 primește titlul de Doctor, conferit de Universitatea Națională de Arte București, pentru o teză centrată pe „naționalizarea” lui Brâncuși în România, ce a stat la baza cărții publicate în 2015 – Brâncuși. O viață veșnică (IDEA Cluj & Archive Books Berlin).
Din 2011 este co-curatoare a Salonului de proiecte București, un spațiu independent dedicat cercetării și producției artistice.

Accesul la eveniment este liber, iar publicul este încurajat să pregătească întrebări pentru cei doi.
Arhiva Frame10 poate fi descoperită aici.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei