“Catwalk Mood”. Expoziție personală Ioana Cristodorescu

Picturile Ioanei Cristodorescu din expoziția personală “Catwalk Mood”, prezentată de Kulterra Gallery, aduc în prim plan personaje care par a fi decupate din paginile revistelor de fashion și le transformă în simboluri ale unei atmosfere dominate de mister. Lucrările tratează subiecte din lumea modei și sunt inspirate de experiența Ioanei ca model internațional.

Inspirată de Helmut Newton dar și de experiența proprie ca model internațional, Ioana surprinde elemente opuse din lumea modei, realizând un contrast între grandoare și fragilitate, între rafinament și obscuritate. Această juxtapunere subliniază complexitatea umană și a industriei fashion într-un mod intrigant și captivant.
Albumele lui Newton, devin punctul de plecare pentru o călătorie artistică ce explorează relația dintre personajele imaginare ce reprezintă frica și starea de nesiguranță, contrastand cu aura fermecătoare a personajelor Vogue.

Prin această abordare stilistică Ioana vrea să reflecte temperamentul unei lumi care pare a fi atât de fragilă în ciuda aparențelor. Prin pânzele de mari dimensiuni inundate de personaje imaginare surprinde o lume „cinematică” aflată în pragul descoperirii de sine, pândită de vicii și opulență. Stilul liniar, care ține privitorul la suprafață și culorile care îmbracă obiectul servesc unei lumi glamour aflate la limita vulgarității. Același stil amintește de modelele schițate de designerii din lumea modei sau de scenografii din cea a decorurilor și costumelor butaforice de teatru și film.
Circumscrise stilistic expresionismului german, prin forța liniei, prin tăieturi largi, linii frânte și figuri unghiulare, lucrările loanei Cristodorescu exprimă realitatea observată de la suprafață: oameni care pozează și se pozează.

Ioana Cristodorescu (n. 1999, Galați), este absolventă a Universității Naționale de Arte din București cu un master în pictură încheiat în anul 2023. În perioada facultății studiază cu bursă la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano (2019-2020) unde descoperă tehnici precum: tecnologia della carta si mozaic. În anul 2021 ajunge la Berlin, unde urmează un program de internship în cadrul Galeriei Plan B ( Berlin, Germany).
Pregătirea artistică a Ioanei Cristodorescu a început de timpuriu, în cadrul Școlii de Arte Frumoase „Dimitrie Cuclin” din Galați (2007-2016) unde a studiat pictură și pian. Au urmat apoi studiile vocaționale la Liceul Nicolae Tonitza în cadrul departamentelor: fashion design și pictură (2016-2018).

Finisajul expozitiei “Catwalk Mood” are loc pe data de 15 Februarie, ora 19:00, la Kulterra Gallery din Strada Știrbei Vodă 104-106.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei