DOI JOI – O noapte specială de februarie în București

Pe data de 8 februarie, s-a desfășurat DOI JOI, un program colaborativ al galeriilor din București. Evenimentul a inclus activități speciale desfășurate în mai multe spații expoziționale și de artă din București.

Avanpremieră

Dead Earth, A Place of No Escape – Rachel Monosov

/SAC în colaborare cu Catinca Tabacaru a prezintat o instalație sculpturală activată de intervenții performative coregrafiate de artista Rachel Monosov, care ridică întrebări despre structurile de putere, înțelesul libertății și spațiul în raport cu mișcarea, concentrându-se pe relația dintre acțiunea corpului și liniște.

Dead Earth, A Place of No Escape va fi prezentat live sâmbătă, 10 februarie, la orele 18:00 și 20:00.

Eveniment special

SANDWICH LIBRARY / ATELIER LILIANA BASARAB / ATELIER DAN VEZENTAN

Vizitatorii au avut ocazia să răsfoiască colecția unică de cărți de artă și teorie a Sandwich Library din studioul Lilianei Basarab, unde se află Raftul Sofia Nădejde dedicat scriitoarelor, și studioul lui Dan Vezentan, unde au regăsit o colecție de cărți despre zootehnia agricolă și ultimele publicații P+4 de la Institutul Prezentului.

Tur ghidat

DIPTYCH Articulând Limitele

Paul Ilfoveanu & David Pelmuș

Expoziția propune o incursiune în complexitatea intimității umane, dezvăluind și disecând limitele construite și demolate în relația noastră cu lumea interioară și exterioară. Curatoriată de Irina Motroc, expoziția duo se concentrează pe segmentarea și reasamblarea experiențelor personale și îi provoacă pe spectatori să devină voyeurs și să exploreze lumi prin fereastra transparentă a operelor expuse.

Vernisaj

SUPRAINFINITSEQUENCE#20: Unreal Estate – Instalație la scară largă expusă în spațiul vitrinei galeriei.

SEQUENCE #20 reinterpretează expoziția de grup Unreal Estate, care a avut loc într-un apartament în renovare dintr-un bloc construit în secolul al XIX-lea în București, pentru vitrina de la Suprainfinit, iar odată cu aceasta, formatul unui salon de artă contemporană dintr-un bloc de apartamente ca spațiu de întâlnire concret între invitați și rezidenți.

Conferințe

GALATECA – All About Love

Vizitatoriu au participat la o seară dedicată cuplurilor de artiști și artiștilor invitați. Evenimentul propune colecții curatoriate, expresii artistice și interpretări ale dragostei. Expoziția sărbătorește dragostea universală pentru artă.

CELULA DE ARTĂ – Acumulare. Colecție III
B-dul Carol nr. 53

Curatorul Daniel Loagăr a dezvoltat organic o colecție de artă, cu lucrări donate de prietenii artiștilor, în spiritul adevărat al dadaismului. În ciuda conținutului său eclectic, este o reflecție a personalității sale.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei