Solo Show ROMAN TOLICI #REALPOLITIK la Combinatul Fondului Plastic

Mobius a deschis recent expoziția ROMAN TOLICI – Realpolitik, o expoziție care te provoacă să gândești și să îți pui întrebări, care sondează adevărata esență a sistemelor politice cheie și a principalelor figuri influente, ce au modelat istoria umană până în zilele noastre.

Titlul expoziției se inspiră din conceptul eponim articulat de Ludwig von Rocheau, un scriitor și om politic german din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, în acest context, termenul este lipsit de conotația sa pozitivă. În interpretarea lui Tolici, realpolitik are de-a face cu strategii politice care sunt adesea intimidante, lipsite de etică sau nemiloase.

“Am văzut la propriu și la figurat în negativ lumea politicii. Este un peisaj care se formulează din politizarea istoriei, în care personajele pozitive și negative sunt fluctuante, în funcție de puterea politică ce impune istoria. În Realpolitik am încercat să elimin orice fel de parti-pris. Nimeni nu e cu adevărat curat, toți purtăm povara istorică a violenței, a cruzimii și nedreptății, indiferent dacă participăm la lumea politică pasiv sau activ” , a declarat Roman Tolici.

Explorând fața reală a principalelor sisteme politice și personaje care au influențat istoria omenirii până în momentul actual, expoziția oferă o perspectivă neconvențională asupra politicii globale, investigând-o din unghiuri neplăcute, care dezvăluie identități ascunse, expunând adevărata față a Răului. Roman Tolici analizează esența profund susceptibilă a umanității, subliniind, de asemenea, interacțiunea complicată a simbolurilor politice, care par să se nască perpetuu unul pe altul, într-un ciclu neîntrerupt de manipulare și exploatare a puterii.

Expoziția “Realpolitik” poate fi vizitată în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic, de miercuri până duminică, în intervalul 16.00-20.00.

Sursă aici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei