“Fabulating About a Gelato Machine”. Despre mecanismele memoriei și practica artistică.

Expoziția Fabulating About a Gelato Machine, organizată de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP) la Muzeul de Artă Brașov, marchează etapa de final a programului de mentorat și producție dedicat artiștilor emergenți, Accelerator Brașov, ce a luat startul în august, anul acesta.

Cei zece artiști care fac parte din program, Alexandra Boaru, Adrian Cojocaru, Alexandru Daniel Florea, Denis Flueraru, Iulia Jugaru, Mălina Moncea, Irina Motroc, Diana Roșca, Ioana Rusu și Anca Țintea investighează, în cadrul expoziției, mecanismele memoriei și cum, anumite evenimente din trecut, le-au influențat practica artistică. Fără a putea descrie în amănunt locul sau coordonatele exacte ale evenimentelor care au condus la formarea propriei identități, fiecare dintre cei zece artiști propune, în cadrul expoziției, perspectiva proprie asupra felului în care poveștile de viață sunt create în cadrul memoriei prin investigarea trecutului.

„Am purtat două pălării în cadrul proiectului Accelerator Brașov: cea de coordonatoare a programului de mentorat și cea de curatoare a expoziției de grup. Din rolul de curatoare aflată și ea la începutul carierei, am înțeles, mai bine, în cele două luni de lucru cu artiștii, cum pot crea un spațiu sigur pentru ca ei să-și dezvolte practica artistică. Din rolul de coordonatoare a programului de mentorat, mi-am dorit, alături de echipa proiectului, să le oferim artiștilor aflați la începutul carierei lor, instrumentele necesare pentru a evolua.

Accelerator Brașov a plecat de la premisa că pregătirea dobândită în cadrul universităților din România nu este suficientă pentru ca tinerii artiști să-și poată dezvolta cariera cu succes. De aceea, am venit către ei atât cu cunoștințe teoretice legate de sistemul și piața artei contemporane, PR și comunicare în artă și relația curator-artist în cadrul laboratoarelor tematice, dar și cu exerciții practice în cadrul sesiunilor de mentorat,” explică Georgia Țidorescu, curatoarea expoziției și coordonatoarea programului de mentorat din cadrul Accelerator Brașov.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei