TIME TO SET THE CAGE ON FIRE – O expoziție despre tărâmul complicat al relațiilor umane

Expoziția artistului spaniol, Gino Rubert, TIME TO SET THE CAGE ON FIRE, prezentată de galeria Mobius, invită iubitorii de artă într-o călătorie captivantă pe tărâmul complicat al relațiilor umane. “Ea echilibrează delicat singurătatea, în interiorul fiecărui individ își construiește propriul sanctuar personal și mediul social dinamic, care seamănă adesea cu o scenă teatrală în care sunt dezvăluite personaje. Narațiunile descrise în operele de artă ale lui Rubert par a fi reconstituiri vii ale anumitor momente cheie din viața personajelor care locuiesc pe scenă.

Lucrările lui Rubert sunt impregnate de o calitate enigmatică, care este atât neliniștitoare, cât și ademenitoare. Ele oferă o privire în lumea interioară profundă a artistului, unde dragostea, senzualitatea sau dorința par a fi principalele subiecte de explorare ale artistului. În operele lui Rubert există o forță care atrage atenția cuiva, invitând pe toți să participe la o narațiune în care fiecare observator își asumă un rol, inclusiv privitorul și autorul însuși.
Itinerarul vizual al lui Rubert prin universul complicat al relațiilor umane transcende fizicul; se adâncește în interacțiunea complexă a emoțiilor, scoțând la iveală vulnerabilitatea care stă la baza experiențelor noastre cele mai intense.
Cu toate acestea, ceea ce distinge cu adevărat arta lui Gino Rubert este sentimentul extraordinar de apropiere și intimitate, o legătură palpabilă pe care o creează între spectator și lumile sinuoase pe care le dezvăluie în creațiile sale. În multe privințe, priceperea artistică a lui Rubert este paralelă cu cea a unui regizor magistral, orchestrând o simfonie de emoții, dorințe și dramă umană.

În „TIME TO SET THE CAGE ON FACE”, Gino Rubert ne îndeamnă să ne aventurăm dincolo de granițele artistice convenționale și să pornim într-o călătorie în profunzimile propriilor noastre emoții. Opera sa este o mărturie puternică a universalității experiențelor umane și a intimității care ne leagă pe toți.
În timp ce Rubert ne invită în lumea sa, el ne reamintește că arta nu este doar o oglindă, ci o poartă – o poartă pentru a explora tărâmul complicat al emoțiilor care locuiește în fiecare dintre noi și complexitățile profunde ale relațiilor umane.” (text curatorial)

Expoziția poate fi vizitată până pe 11 noiembrie 2023.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei