ACȚIUNI, URME, RECUZITE | Expoziție Alexandru Antik la Camera K’ARTE

Alexandru Antik este un artist cunoscut pentru activitatea sa experimentală din zona acționismului și a instalației multimedia. Lucrările lui traversează diverse medii, precum obiect, instalație, acțiune, video sau fotografie. Deseori artistul combină mai multe genuri artistice, sau prezintă recuzitele acțiunilor sale, organizate sau recreate în instalații felurite.

Pe parcursul deceniilor Antik a prezentat o serie de acțiuni-performance-uri în diferite spații artistice și neconvențiale, majoritatea acestor spectacole au fost prezentate cu o singură ocazie. Cu scopul recuperii acestor acțiuni pentru memoria colectivă și totodată de a realiza o mai eficientă arhivare a acestora, artistul transfigurează acțiunile sale în instalații multimedia, care evocă atmosfera evenimentului inițial mai bine decât o simplă fotografie sau descriere textuală. El reutilizează conceptual recuzitele acțiunilor sale, și în acest fel urmele și documentația vechilor lucrări devin elemente de instalații și corespund funcțiilor multimedia a instalației create. În expoziția “ACȚIUNI, URME, RECUZITE” artistul prezintă un segment al acestor activități.

Alexandru Antik (1950, Reghin) este activ pe scena artei românești începând de la sfârșitul anilor 1970 ca membru al mișcării tinerilor artiști, Atelierul 35. După 1990, a participat la numeroase expoziții de performance și artă multimedia, românești și internaționale.
Artistul trăiește și lucrează în Cluj.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei