„People You’ve Been Before”. Solo Show Lea Rasovszky

People You’ve Been Before, expoziția artistei Lea Rasovszky deschisă la Galeria Mobius, „

ilustrează complicata dinamică a conexiunilor umane, care se desfășoară într-un spațiu de profundă intimitate, unde accesul privitorului devine posibil exclusiv prin deschiderea acestuia către vulnerabilitate și empatie. Lea Rasovszky explorează geografia acestui spațiu, reformulându-și descoperirile în diferite medii – obiecte, fotografii de epocă și artefacte de o puternică încărcătură emoțională. Aceste relicve servesc drept ferestre către trecut și oferă acces la viețile trăite și la relațiile construite, evocând un sentiment de apartenență, care depășește timpul și spațiul.

Demersul artistic presupune conectarea cu aceste rămășițe ale epocilor trecute. Este un demers asemănător cu cel al unui antropolog, care dezvoltă narațiunile țesute în fiecare artefact și te invită să contempli tapiseria complicată a experienței umane. Este ca și cum ai explora un album foto vechi, cu oameni pe care nu i-ai mai întâlnit până acum, chipuri necunoscute, identități anonime, însă fără a-ți pierde capacitatea de a le înțelege esența, în timp ce privești cu o curiozitate blândă și autentică. Chiar dacă nu o să întâlnești niciodată acești oameni, poveștile lor rezonează profund, invitându-te să vezi esența conexiunii umane în forma sa cea mai pură.” (fragment din textul curatorial)

Expoziția este deschisă până pe 15 iunie 2024. Program de vizitare: miercuri – sâmbătă 16:00 – 20:00. Intrarea este liberă.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei