MONICA LOVINESCU. VOCEA CARE NI S-A DAT

Expoziția „Monica Lovinescu. Vocea care ni s-a dat”, eveniment dedicat celor 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu (1923- 2008), este o invitație la redescoperirea reperelor care pot clădi sau reclădi o societate și la înțelegerea puterii cuvintelor și a libertății și responsabilității de a spune ceea ce gândești.

Monica Lovinescu e un reper despre care astăzi nu se învață la școală. A fost vocea de la radio care a a avut curajul de a înfrunta un regim totalitar, iar eforturile ei au fost o formă de salvare morală, individuală şi colectivă.

Publicul larg are ocazia să facă o incursiune în viața Monicăi Lovinescu, printr-o expoziție în care vor fi expuse pentru prima oară documente originale, obiecte, mărturii, fragmente de emisiuni din perioada 1960-1991 de la Radio Europa Liberă, dialoguri emoționante cu Mircea Eliade, Petru Comarnescu, Ana Blandiana, Octavian Paler sau Eugen Ionescu.


Expoziția, găzduită de La Mița Biciclista Stabiliment Creativ din București, poate fi vizitată până pe 4 februarie 2024, de luni până vineri 18:00 – 22:00, iar sâmbătă și duminică între 12:00 – 22:00. Ultima oră de acces este 21:30.

Biletele pot fi achiziționate aici.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei