MALMAISON OPEN DOORS III

Atelierele Malmaison se redeschid publicului larg pentru două zile consecutive (26-27 noiembrie).

Atelierele Malmaison ocupă aproximativ 3000 mp din clădirea Malmaison. Inițial o cazarmă militară, Clădirea Malmaison are o importanță istorică semnificativă și o vechime de 177 de ani, timp în care aici au funcționat, pe rând, o Școală Militară de Ofițeri, un tribunal militar, o închisoare în timpul regimului lui Antonescu și un centru de anchetă și detenție al Securității în perioada de început a regimului comunist. Atelierele Malmaison își propun să integreze clădirea în circuitul viu al orașului, inaugurând o nouă etapă în lunga sa istorie.

Prin eforturile comunității artistice și cu sprijinul sponsorului principal UniCredit Bank, alături de sponsorii Brico Depot, Policolor, Ursa și The Plot, a fost renovat etajul 1, iar apoi și etajul 2, fiind ocupate acum de 35 ateliere de artiste și artiști, alături de 9 spații de proiecte coordonate de grupuri artistice, asociații non-profit sau galerii de artă.

Proiectul Atelierele Malmaison a luat formă în mod organic, independent, prin autoorganizarea unui grup multidisciplinar activ în diferite medii pe scena de artă contemporană din București. Deși nevoia unor inițiative de acest tip nu este deloc una nouă, de puține ori în istoria scenei de artă bucureștene un grup atât de extins a reușit acest tip de coagulare.

Spațiul urmărește să contribuie la conturarea unui context cultural stabil și sustenabil pe termen lung prin solidarizare, încurajarea colaborărilor între artiste, artiști și alți agenți culturali pe plan național și internațional și susținerea noilor generații, care au nevoie de o structură de suport stabilă.

Comunitatea formată în jurul Atelierelor consideră că arta și artiștii, artistele trebuie sa aibă un loc sigur și vizibil în societate, iar creația lor necesită o susținere pe termen lung prin existența spațiilor de expunere și de lucru accesibile ca preț și locație. Atelierele individuale sunt deschise publicului larg pentru vizite de două ori pe an, în rest sunt dedicate lucrului. Pentru vizitarea galeriilor și a celorlalte spații de expunere, publicul este invitat să consulte programul acestora.

PARTER:
Ateliere deschise:
Artiști: Tudor C. Popa și Cristian Samfira

ETAJUL 1:
Ateliere deschise:
Alex Baciu, Dan Basu, Otilia Boeru, Radu Boeru, Otto Constantin, Mihail Coșulețu, Loreta Isac-Cojocaru & Constantin Cojocaru • guest Tudor Cioroiu, Livia Fălcaru, Ioana Gheorghiu, Adelina Ivan, Daniela Pălimariu, Ramon Sadîc, Virginia Toma

Cazul 101:
“40 de zile in desert”/ “40 days in the desert”, duo show Alex Bodea si Ana Botezatu

Ivan Gallery x MATKA:
”The Bittersweet Chaos of Becoming”, expoziție de grup: Anca Bucur, Dan Beudean, Adrian Ganea, Thea Lazăr, Marta Mattioli, Nicoleta Mureș, Adrian Preda, Lea Rasovszky + Andrei Arion, Flaviu Rogojan, Sillyconductor, Mihaela Vasiliu
Curatoare: Michelle Panthère & Edith Lázár

MATKA prezintă Rezidența21 x Vitaly Yankovy: listening station

ETAJUL 2:
Ateliere deschise:
Liliana Basarab, Lucian Bran, Eduard Constantin, Giles Eldridge & Elena Diaconu, Lucian Hrisav, Olivia Mihălțianu & Stoyan Dechev, Mihaela Moldovan, Silvia Trăistaru, Zoltán Béla, Dan Vezentan & guests: Institutul Prezentului • P+4 Publications

Cabinet 44:
Cabinet Case #3
Adelina Ivan • întinse / destinse

Camera E12:
Iosif Király “Unde nu pot fi niciodată/ Somewhere I can never be”
Curatoare: Cristina Stoenescu

H’Art Gallery:
Marian Zidaru • Inferno di Dante

/SAC @ MALMAISON:
“Trecuturi Prezente. Arhiva și corpul” instalație vizuală rămasă în urma acțiunilor performative, “În trei zile aici va crește iarbă” (- performeri: Smaranda Găbudeanu, Iulia Mărăcine, Katia Pascariu, Ana Turos; invitat special: Aurelia Anton)
Concept: Ioana Marinescu
Filmări: Laurențiu Calciu
Curator program 𝘖𝘱𝘦𝘯 𝘊𝘰𝘯𝘵𝘦𝘹𝘵: Alex Radu

Sandwich Offspace:
The Real Show @SNDW (expoziție de grup cu: Liliana Basarab, Virgile Fraisse, Teodor Graur, Erick Meyenberg, Nicoleta Mureș)

Program:
Sâmbătă: 15.00 – 21.00
Duminică: 15.00 – 20.00

Intrare gratuită.

Locație: Atelierele Malmaison (Calea Plevnei 137C, Corp B, București) 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei