Instalația video WOMEN AT WORK  —  CROSSROADS, RHYTHMS, AND CONTINUITIES, ajunge la Timișoara

Women at Work – Crossroads, Rhythms, and Continuities este o instalație video creată de artistele Simona Deaconescu (RO) și Flor Firvida Martin (ARG/MEX). Aceasta reunește povești, profesii și mișcări ale unor femei din Mexic și România care lucrează în profesii în care corpul lor este sursa principală de venit.

Printr-o serie de interviuri realizate în ambele țări, cu participare a 11 femei: Maria, Candelaria, Geta, Cassandra, Petra, Larisa, Elvira, America, Billie Rose, Nina, Gabi, Women at Work împărtășește o convergență de experiențe, corpuri, timpuri și spații.
O dansatoare twerk și o asistentă socială, o ipsosară, o antrenoare de baschet, o artistă de performance care practică arta de a lega cu sfori, o tămăduitoare doula, o luptătoare de lucha libre, o croitoreasă și bucătăreasă transgender, o lucrătoare sexuală, o funcționară publică la care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, o lucrătoare într-o fabrică de făcut geamuri, o dansatoare profesionistă care practică dansul la bară sportiv și dans contemporan fac parte din acest tablou complex.

„Cât câștigi? Cât ți-ar plăcea să câștigi? Cum este să-ți faci job-ul ca femeie? Cum e să faci asta în orașul tău? Ai vrea să faci ceva diferit? Cum te simți în corpul tău când îl performezi?“ sunt câteva din întrebările explorate.

Women at Work explorează coregrafia muncii, aspecte ale economiilor femeilor în diferite spații, reflecții despre ce înseamnă să fii femeie, despre cerințele, așteptările, dorințele, afecțiunile și violența pe care femeile le experimentează, precum și despre comunitățile, îngrijirea și legăturile pe care acestea le realizează.

Instalația a fost prezentată la București, în perioada 26-29 octombrie, în spațiul /SAC @ MALMAISON. Va mai putea fi vizitată la Timișoara, în perioada 2-5 noiembrie, la HEI – House of European Institutes din Cetatea Bastion, în cadrul Festivalului de Arte Performative Timișoara.

Cover photo: Claudiu Popescu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei