“Geografie Mentală: Constelații”. O călătorie concetrată prin locuri, momente și istorie la MNAC

Expoziția Geografie Mentală: Constelații, prima prezentare a artistului Theodoulos Gregoriou în România, poate fi vizitată la etajul 4 al Muzeului de Artă Contemporană până pe 1 octombrie 2023.

Theodoulos Gregoriou este unul dintre cei mai importanți artiști ciprioți contemporani, având o lungă și prestigioasă carieră internațională, opera sa fiind expusă în cadrul unor instituții sau evenimente renumite precum Bienala de la Veneția, Muzeul Luvru sau intervenția din 2016 de la Place du Louvre. 

Expoziția Geografie Mentală: Constelații, co-curatoriată de Alexandru Oberländer-Târnoveanu și Catherine Louis Nikita, reprezintă o reîntoarcere la unele dintre cele mai importante locuri din biografia sa: de la minele de cupru care i-au populat copilăria și până la București, locul în care acesta a studiat, la sfârșitul anilor ’70, pictura, la Institutul de Arte Frumoase „N. Grigorescu”.

Instalația site-specific ce dă titlul expoziției este o continuare a preocupărilor artistului, care practică un tip de land art personal, în care, în locul intervenției în natură, peisajul este decupat din memoria artistului și transpus în interiorul spațiului expozițional într-o formă metaforică, redusă la esență.

Așa cum o sugerează și titlul, Theodoulos Gregoriou pleacă în această expoziție într-o călătorie mentală, prin locuri și timpuri atât din propriul trecut, cât și din cel al umanității, prin care urmărește continuitatea unor concepte, dincolo de transformările continue ale materiei.

Joi, 21 septembrie, de la ora 16.00, se va organiza un nou tur ghidat alături de curatorul expoziției, Alexandru Oberländer-Târnoveanu.

Bilete: Participarea la acest tur ghidat este inclusă în preţul biletului de intrare la muzeu (24 lei bilet întreg, la care se pot aplica reduceri sau gratuităţi pentru diferite categori de public).
Rezervări: Înscrierile se fac la casa de bilete, cu 30 de minute înainte de eveniment.

Adresă: MNAC, Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4, București 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei