Deschidere expoziție Grandpa’s Freestyled Fairy Story

The Cosmic House prezintă expoziţia de grup Grandpa’s Freestyled Fairy Storyce, eveniment ce aduce împreună lucrările unor artiști emergenți din România și Ungaria. 

“[…] Grandpa’s Freestyled Fairy Story pornește de la un moment imaginat, în care un copil își roagă bunicul să-i spună o poveste. Ostenit, bunicul uită de firul narativ al basmului, pornind în călătoria începută pe diverse cărări ale imaginarului, introducând pe parcursul istorisirii momente și personaje aparținând altor povestiri, altor lumi imaginare. 

Prin istorisirea imaginată a bunicului ostenit ce a împletit, ca-n vremea transmiterii orale a ficțiunilor populare, evoluția unor personaje precum Ileana Cosânzeana, Lidérc, Garabonciások sau Sfânta Duminică, expoziția propune atât închiderea cercului, o întoarcere la posibilitățile creative pe care oralitatea le permite, cât și un exercițiu de contemplare a întâlnirii dintre universuri diverse, regăsită in orice expunere colectivă.  Astfel, “Grandpa’s Freestyled Fairy Story” aduce laolaltă universul creativ a 29 de artiști într-o poveste a cărei cheie nu este reprezentată de o coerență narativă, ci de întâlnirea unor “personaje” ale căror explorări, căutări și lumi ce nu se aseamănă, dar se adună, conturând o întrepătrundere a experiențelor comune. […]” – fragment din textul expozițional semnat de Tudor Costin.

Vernisajul va avea loc vineri, 26 aprilie, de la orele 17.00 la galeria din strada General Eremia Grigorescu, nr. 106, Cluj-Napoca. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 31 mai 2024.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei