Belgrade Sofia Bucharest Street Art are loc săptămâna aceasta la București

Proiectul BSBSA găzduiește prima intervenție artistică din serie, creată de artista Jana Danilović (Serbia) în București, România. Pasionații de street art sunt invitați să participe la mai multe evenimente-cheie: un workshop și un artist talk susținute de Jana, precum și o prezentare despre procesele de digitalizare în street art, susținută de Liljana Radošević.

„Designul pe care îl propun pentru București este, în esență, o referință la street art-ul românesc în ceea ce privește culoarea și ideea. Am folosit câteva dintre motivele mele preferate, vrăbii și bicicliști. Astfel, se pare că turul între Serbia, România și Bulgaria începe cu muralul meu din București. Ceea ce este cu adevărat interesant pentru mine, deoarece România are o scenă de street art foarte vibrantă, puternică și diversă, și va fi cu adevărat o onoare să merg și să pictez un mural în București. Lucrarea mea de acolo face referire la scena locală, prin culori, pentru că ceea ce m-a impresionat cel mai mult la unii dintre muraliștii și artiștii stradali români este modul în care folosesc culoarea. Într-un mod mult mai îndrăzneț și mai interesant decât o fac eu de obicei, așa că a fost o misiune plină de provocare, dar foarte distractivă și aștept cu nerăbdare să o realizez. În ceea ce privește proiectul, sunt, de asemenea, foarte entuziasmată de ideea de a regândi și revitaliza anumite spații publice prin utilizarea muralului și a artei în spațiul public, în general.” – Jana Danilović

Jana Danilović, apreciată pentru muralele sale vibrante și evocatoare, va picta primul ei mural în București, în zona Iancului. În aceeași perioadă, va susține un workshop și un artist talk pentru pasionații de street art. Aceste sesiuni interactive oferă o oportunitate unică pentru participanți de a aprofunda viziunea artistică și tehnicile ei, obținând informații direct de la una dintre cele mai proeminente artiste stradale din Serbia.

După talk-ul Janei, Liljana Radošević, cercetătoare și membră a Asociației Cetățenești „Kruna”, parte din consorțiul proiectului BSBSA, va prezenta procesele de digitalizare în street art și expoziția VR remarcabilă, produse în proiecte anterioare ale organizației „Kruna”. Această prezentare face parte din colaborarea continuă cu Asociația „Kruna” și este inclusă în programul Romanian Street Art.

Calendar:
⦁ Workshop cu Jana Danilović – Duminică, 16 iunie, 18:00 – 22:00
⦁ Pictarea muralului de către Jana Danilović – Luni, 17 iunie – Vineri, 21 iunie
⦁ Artist talk cu Jana Danilović – Sâmbătă, 22 iunie, 20:00 – 21:00
⦁ Procese de digitalizare în street art / Prezentare de Liljana Radošević (Kruna) – Sâmbătă, 22 iunie, 21:00 – 22:00

Înregistrare pentru unul sau mai multe evenimente, aici: https://bsbsa.org/jana-danilovic/ 
Locurile sunt gratuite și limitate.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei