Vernisaj în prezența artistului | Solo Show Adrian Ghenie „ Corpul imposibil”

Adrian Ghenie, unul din cei mai importanți artiști contemporani internaționali, cunoscut pentru picturile sale inspirate din subiecte istorice care au marcat istoria secolului XX, expune luna aceasta la Timișoara.

Expoziția-eveniment „Adrian Ghenie, Corpul imposibil”, organizată de Fundația Art Encounters, prezintă o serie de lucrări recente, special create pentru această ocazie, alături de câteva picturi ale artistului.

Vernisajul va avea loc joi, 20 Aprilie, începând cu orele 18:00, la Pavilionul ISHO din Timișoara în prezența artistului și a echipei Art Encounters.

„În cadrul expoziției «Corpul imposibil» de la Timișoara, artistul ne va prezenta noi lucrări, inspirate de perioada pandemiei și de izolarea în spațiul domestic, când singura legătură cu «lumea» avea loc prin dispozitivele digitale. Aceste teme vorbesc despre relația complicată pe care omul modern o are astăzi cu tehnologia, cu social media, cu propriul corp și cu timpul. Ghenie a observat că există astăzi un nou limbaj al corpului, care impune posturi diferite, dezvoltări anatomice specifice și prelungiri ale membrelor prin instrumentele tehnologiei. Desenele sunt încercările artistului de a deconstrui și a reconstrui figura umană respectând niște volume mari, dar speculând plastic prin toate detaliile care le conțin și mai ales prin spațiile goale din jur. Accesul necontenit la tehnologie și mediul digital ne face, în mod aparent, cel puțin, să fim conectați permanent și legați la o rețea colectivă, rămânând în același timp tot mai singuri”. a precizat Diana Marincu, curatoarea expoziției și directorul artistic al Fundației Art Encounters.

Pe 21 aprilie, de la orele 18:00, Fundația Art Encounters va organiza un eveniment special „Meet the Artist”, cu tur ghidat și discuție publică despre practica artistică a lui Adrian Ghenie.

„Suntem încântați că Adrian a acceptat invitația noastră și că avem astfel ocazia să vedem în premieră lucrări reflectând preocupările sale actuale, cu o tematică foarte relevantă, cea a relației noastre cu tehnologia. Această expoziție surpriză completează contribuția Fundației Art Encounters la efervescența unui an special” a declarat Ovidiu Șandor, Președintele Fundației Art Encounters.

Ținând cont de numărul mare de solicitări este necesară înscrierea pentru cele două evenimente la următoarele adrese:

  • Vernisaj—Joi, 20 aprilie (18:00 – 20:30):
    Înregistrează-te aici.
  • Tur ghidat & eveniment special Meet the Artist (90 de locuri disponibile)—Vineri, 21 aprilie (18:00 – 19:30):
    Înregistrează-te aici.
    Biletele sunt gratuite.

Adrian GHENIE s-a născut în 1977 la Baia Mare și trăiește actualmente la Berlin. Melanjul de abstract și realism al lucrărilor sale generează adesea picturi psihologice, profund tulburătoare.
Pictura lui Ghenie este, în cele din urmă, un act politic sau chiar revoluționar. Ea are de-a face cu „datoria memoriei” și, într-un anumit sens, opera lui Adrian Ghenie merge în direcția butadei lui George Santayana: „Cei care nu-și pot aminti trecutul sunt condamnați să-l repete”.

Adrian Ghenie este o personalitate ajunsă la o deplină maturitate a exprimării sale artistice. A expus în mari instituții de artă ale lumii, printre care: Accademia di Francia a Roma – Villa Medici, Roma, Centro de Arte Contemporáneo (CAC) Málaga, Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Museum of Contemporary Art (MCA), Denver; Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), Ghent; Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), București; Tate Liverpool.
În 2015 a reprezentat România la Bienala de artă de la Veneția cu proiectul Darwin’s Room.

Expoziția, organizată la Pavilionul ISHO, poate fi vizitată în perioada 20 aprilie – 18 iunie, în intervalul miercuri–duminică, între orele 12:00 – 18:00. Accesul în expoziție este gratuit.

„Corpul imposibil” beneficiază și de un program de mediere, pe care îl vom face public în perioada imediat următoare.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei