Accelerator Câmpulung: Mapping the City from the Outside.

Expoziția de grup Mapping the City from the Outside, curatoriată de Georgia Țidorescu, a marcat finalul programului de mentorat și producție pentru artiști emergenți, Accelerator Câmpulung, ce a luat startul în februarie, anul acesta.

„Inițiativa «Mapping the City from the Outside» reunește un grup divers de unsprezece artiști, fiecare dintre ei lăsând o amprentă artistică unică asupra peisajului orașului Câmpulung. Acest proiect oferă o platformă pentru a observa și înțelege puterea de transformare prin interpretări artistice.

Prin viziunea distinctivă a fiecărui artist, ne sunt prezentate diverse elemente și aspecte ale orașului. Acest lucru ne permite să vedem cum ceea ce pare banal sau familiar poate fi reimaginat, schimbându-ne perspectiva asupra unei locații pe care am putea crede că o cunoaștem bine. Proiectul ne inspiră să privim dincolo de suprafață și să explorăm straturile de istorie, cultură și conexiune personală care formează identitatea unui loc.

Proiectul oferă o călătorie educațională prin metodele și procesele folosite de artiști pentru a înțelege și a se conecta cu un loc. Fiecare artist, prin abordarea și stilul său unic, transformă înțelegerea orașului în ceva profund personal și individual. Acest lucru nu numai că are ca rezultat o gamă diversă de expresii artistice, dar ne invită, de asemenea, să ne angajăm într-un dialog despre oraș, poveștile sale și relația noastră cu el.

«Mapping the City from the Outside» este mult mai mult decât o colecție de lucrări artistice. Este o explorare dinamică a modului în care arta ne poate remodela înțelegerea unui loc și ne încurajează să construim conexiuni mai profunde cu ceea ce ne înconjoară.” (Georgia Țidorescu, curatoare Mapping the City from the Outside)

𝐀𝐑𝐓𝐈𝐒𝐓𝐄 𝐒̦𝐈 𝐀𝐑𝐓𝐈𝐒̦𝐓𝐈: Vlad Albu, Lena Ciobanu, Mihai Costache & Meri Stroe (duo artistic), Diana Drăghici, Cinty Ionescu, Ioana Nicoară, Andreea Samoilă, Maria Elena Șofrac, Simona-Daniela Tudose și Ioana Țurcan.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei