Elite Art Club lansează NextGeneration, un proiect cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN) care vine în sprijinul artiștilor români interesați să-ți aprofundeze cunoștințele în domeniul artelor generative.
NextGeneration este un proiect ce se axează pe cercetarea, creația artistică și educația în arta generativă în România. Acesta se va desfășura prin intermediul unor evenimente precum ateliere specializate și creații colaborative, menite să încurajeze dezvoltarea artistică și dialogul deschis între public, artiști profesioniști și tineri.
Echipa proiectului este formată din artiști cu experiențe variate: Alex Manea din România și Shaul Tzemach din Israel. Prin intermediul proiectului, 15 tineri vor beneficia de 5 ateliere gratuite și 4 sesiuni de Q&A susținute de artistul israelian Shaul Tzemach, menite să familiarizeze artiștii români cu procesul artei generative. La finalul sesiunilor de curs, în perioada 9-19 octombrie 2023, ARCUB va găzdui expoziția tinerilor implicați în proiect și lucrarea creată de cei doi protagoniști.
Cui se adresează?
Call-ul se adresează tuturor artiștilor vizuali, indiferent de secție sau instituție de învățământ artistic activă pe plan național. În vederea unei selecții, sunt așteptate CV-uri însoțite de o scrisoare de intenție.
Unde?
Atelierele, cu o durată de 8 h/zi, se vor ține la București, în primele weekend-uri ale lunii septembrie la Elite Art Gallery (Piața Națiunilor Unite, Nr. 3-5).
Cum să te înscrii:
Înscrierile se fac în perioada 01 august – 01 septembrie 2023 pe pagina dedicată proiectului sau pe adresa: info@eliteart.org
Dă click aici sau trimite pe adresa de e-mail menționată următoarele:
• un CV în format doc sau pdf.
• O scrisoare de intenție
Pentru mai multe informații, scrie la info@eliteart.org sau contactează organizatorii telefonic: 0748 100 280
Artiștii interesați să aplice trebuie să dețină cunoștințe de limba engleză, un laptop cu o capacitate medie și abilități minime de programare, întrucât se va lucra prin intermediul platformei VVVV.
VVVV Gamma se poate accesa folosind: https://visualprogramming.net/
Website https://vvvv.org/
Platforma este gratuită pentru uz personal, educațional și necomercial.
Rulează numai cu Windows, deci participanții trebuie să aibă Windows instalat pe PC sau MAC
Mai multe detalii sunt disponibile aici.