“Woman, Scaffolding”| Expoziție personală Ana Maria Micu la Mind Set Art Center din Taipei

Mind Set Art Center Taipei prezintă “Woman, Scaffolding”, un solo show semnat de artista Ana Maria Micu. Expoziția include picturi, desene, o pictură murală, un video și o animație pictată manual.

Pe 16 martie, în ziua vernisajului, a avut loc o recepție, urmată de un tur ghidat oferit de către artistă. Expoziția principală a lui Micu se desfășoară concomitent cu expoziția “Seen as the Sea” a artistului emergent taiwanez Chuang Ho în spațiul galeriei numit Project Room și cu expunerea “Capering Monkey”, cea mai recentă pictură a lui Tang Jo-Hung, în spațiul One-piece Room.

Micu spune că expoziția este despre “un personaj feminin care se ridică pentru a ajunge într-un loc mai înalt din adâncul tulbure, pământesc și vegetal al patului său”. Conceptul provine dintr-o amintire persistentă a artistei, căpătată din faptul că a vizionat, cu mulți ani în urmă, filmul “Agonie și extaz” (1965), respectiv scena în care Michelangelo se chinuie să picteze, întins pe spate, urcat pe o schelă de lemn, iar vopselele îi picură în ochi. Micu leagă această scenă de o observație recentă, conform căreia tavanele camerelor sale de atelier sunt aproape singurul spațiu pe care îl mai are la dispoziție căruia nu i-a atribuit încă vreo exploatare utilitară sau artistică. Prin urmare, ea a realizat o animație a procesului în care stivuiește două piese de mobilier pentru a se urca și a picta pe tavan.

Micu face un efort conștient de a-și observa mediul înconjurător, dominat de plantele de interior pe care le cultivă, și de a explora interioritatea procesului său creativ. Expoziția este însoțită de “Disegno: Schiță pe o figură de gândire”, un dialog-eseu între artistă și teoreticianul de artă Vlad Ionescu, în care aceste idei sunt aprofundate. Textul poate fi citit integral pe site-ul lui Micu.

Expoziția poate fi vizitată până pe 27 aprilie 2024.

Adresă: Mind Set Art Center | 1F, No. 20, Wenhu St., Neihu Dist., Taipei City 114, Taiwan

Ana Maria Micu este o artistă vizuală stabilită în Botoșani reprezentată exclusiv la nivel global din 2018 de Mind Set Art Center, Taipei. Lucrează în principal cu pictura, conectând două sau mai multe imagini cu referire la experiența personală și la mediul apropiat, în prezentări neliniare ale unor scenarii pe care le identifică drept acte minore de viață. Micu a absolvit MFA-ul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca în România în 2004. În 2011, lucrările lui Micu au fost prezente la cea de-a patra ediții a Bienalei de Artă Contemporană de la Moscova. Pictura ei din 2020, ” workers, will still be … to stay ” a fost colecționată de Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București. În 2022, Micu a avut expoziția personală “Mână stângă spre priveliște depărtată” la MNAC și în 2021 a fost inclusă în expoziția de grup “The Poetic Realm” la Muzeul de Artă Yu-Hsiu.
https://www.anamariamicu.com/

Vlad Ionescu este profesor asociat în istoria și teoria artei și arhitecturii la PXL MAD School of Arts/ Facultatea de Arhitectură și Arte, Universitatea Hasselt, Belgia. Specializat inițial în estetică formalistă și în istoria artei (Riegl, Wölfflin, Worringer etc.), în prezent se ocupă de relația dintre artă și arhitectură. Pe lângă co-editarea și co-traducerea “Writings on Contemporary Art and Artists” a lui Jean-François Lyotard (Leuven University Press, 7 volume publicate între 2009-2013), este autorul cărților “Applied Arts, Implied Art. Craftsmanship and Technology in the Age of Art Industry” (A&S Books, 2016), “Pneumatology. An Inquiry into the Representation of Wind, Air, Breath” (ASP, 2017), “Waiting Rooms of Architecture”, împreună cu Malgorzata Maria Olchowaka (VAi, 2023), “Felix Aestheticus. Pour Herman Parret”, volum editat împreună cu Sémir Badir și Nathalie Kremers (Peeters, 2023), și a multor alte eseuri pe temele menționate mai sus. În 2017, Vlad Ionescu a fost laureat al Academiei Regale Flamande a Belgiei pentru Științe și Arte, Clasa de Arte/ Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten/ Klasse Kunsten. 
https://uhasselt.academia.edu/VladIonescu

Mind Set Art Center (MSAC) este o platformă de artă contemporană fondată în Taipei în 2010, care expune și promovează lucrări de artă ale artiștilor taiwanezi, asiatici și internaționali. Este dedicată programelor creative și proiectelor de colaborare cu curatori din diferite regiuni în scopul schimbului cultural. Din 2017, galeria a lansat cu succes expoziții de mare amploare la Art Basel din Hong Kong, care au fost apreciate la nivel mondial. Printre acestea se numără “A 100km Walk” de Shi Jin-Hua, “The Play of a Taiwan Ranger” de Lee Ming-tse și “Liminal Air Space-Time” de Shinji Ohmaki. MSAC colaborează, de asemenea, cu Muzeul de Arte Frumoase Kuandu din 2019 pentru a lărgi reprezentarea artiștilor săi în mediul academic. Colaborarea a dus la expoziții de referință, inclusiv “Infinitrace” de Rao Fu, “Rustle of Existence” de Shinji Ohmaki și “Tide Table” de Marina Cruz.
În prezent, MSAC colaborează cu peste 30 de artiști din întreaga lume. În 2023, galeria a expus pe artiștii români Dragoș Bădiță, Ioan De Moisa, Dan Măciucă, iar anul acesta Oana Fărcaș, Andreea Medar și Ana Maria Micu. Se pregătește să participe la Art Brussels 2024 cu Dani Ghercă și să marcheze debutul în Taiwan al lui Bogdan Vlăduță cu o amplă expoziție personală. De la înființare, galeria a fost activă în domeniul literaturii de specialitate și a realizat aproape 40 de publicații, inclusiv cataloage de expoziție și albumele de artist ale lui Shi Jin-Hua, Juin Shieh, Tang Jo-Hung, Shinji Ohmaki, Marina Cruz și Ana Maria Micu.
https://www.art-msac.com/en/

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei