„Touch Nature” | Group show la /SAC @ Berthelot & @ Malmaison

Expoziția „Touch Nature”, curatoriată de Sabine Fellner și Alex Radu, cu un design de expoziție de Justin Baroncea și Maria Ghement poate fi vizitată la /SAC @ Berthelot (Str. General H. M. Berthelot nr. 5) și la /SAC @ Malmaison (Atelierele Malmaison, et. 2, Calea Plevnei 137C)

Proiectul „Touch Nature”, inițiat de Forumul Cultural Austriac, cu un concept propus de curatoarea Sabine Fellner, este un demers expozițional itinerant prezentat în 11 țări din Europa, precum și în Statele Unite. El își propune o explorare a rolului artei în chestionarea crizei ecologice din ce în ce mai severe, prin lucrări ale unor artiști contemporani din Austria și din fiecare țară gazdă, întotdeauna într-un format original, site-specific, adaptat fiecărui context cultural în parte.

În „Touch Nature” la /SAC, lucrările artiștilor austrieci și români intră în dialog unele cu celelaltele, propunând o privire critică asupra modificării profunde a eco-sistemului nostru planetar în Antropocen. Prin medialități artistice proprii, fiecare își formulează opoziția împotriva exploatării omului și a naturii la nivel global sau proiectează viziuni purtătoare de speranță cu privire la noi dinamici/compoziții uman – non-uman. Introspectiv, expoziția-instalație devine o imersiune în diversitatea spectrală a atitudinilor, trăirilor și reacțiilor psiho-emoționale în raport cu efectele devastatoare ale Antropocenului: de la activism la anxietate climatică, solastagie, melancolie, shadowtime, depresie, abandon, și din nou la imaginări de soluții inovatoare sustenabile. A dovedi prin documentare, a formula proteste și a concepe scenarii posibile dar ce pot părea utopice reprezintă instrumentele fundamentale ale acestei confruntări artistice din spațiul /SAC.

Artiști: Uli Aigner, Matei Bejenaru, Floriama Candea, Codruța Cernea, Adriana Chiruta, Ciprian Ciuclea, Larisa Crunțeanu, Anna Dumitriu & Alex May, Michael Endlicher, Thomas Feuerstein, Peter Hauenschild, Barbara Anna Husar, Nona Inescu, Kitty Kino, Aurora Kiraly, Alexandra Kontriner, Ana Maria Micu, Nicoleta Mureș, Klaus Pichler, Monika Pichler, PRINZpod, Oliver Ressler, Gregor Sailer, Elisabeth von Samsonow, Hans Schabus, Ramona Schnekenburger, Marielis Seyler, Paul Spendier, Oana Stanciu, Mircea Suciu, Dan Vezentan, Judith Wagner, Nives Widauer, Laurent Ziegler.

Expoziția „Touch Nature” va rămâne deschisă până în data de 29 iunie, cu programul de vizitare joi-sâmbătă între orele 16 și 20.
Expoziția este organizată de /SAC Bucharest și de Forumul Cultural Austriac, cu sprijinul Ministerului Federal Austriac al Afacerilor Europene şi Internaționale

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei