empower-long-logo-final

Open Doors: Atelierele Malmaison își deschid porțile pentru a patra ediție

Pe 27-28 mai publicul are acces la atelierele și spațiile expoziționale din cadrul clădirii Malmaison, situată pe Calea Plevnei nr. 137C, corp B, București.

Peste 30 de artiști și 9 galerii de artă contemporană își deschid ușile pentru a patra ediție Malmaison Open Doors, urmărind să deschidă scena de artă către un public mai larg și să mențină un dialog constant cu iubitorii de artă și actorii cheie din industriile creative și culturale.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere atelierele artiștilor, noile expoziții ale galeriilor și ale spațiilor artist-run, să facă cunoștință cu artiști și reprezentanți din sfera artelor vizuale și să se lase inspirați de lucrările de artă.

Programul divers de tururi de atelier, expoziții și discuții cu artiștii și galeriștii se va desfășura între orele 15:00 și 20:00.
Intrarea este liberă pe tot parcursul evenimentului.

Spațiul de 3000 mp al Atelierelor Malmaison găzduiește:

PARTER:

Ateliere deschise:
Tudor C. Popa, Cristian Samfira

ETAJUL 1:

Ateliere deschise:
Alex Baciu, Dan Basu, Otilia Boeru, Radu Boeru, Otto Constantin, Mihail Coșulețu, Loreta Isac & Constantin Cojocaru, Ioana Gheorghiu, Adelina Ivan, MATKA, Atelier MUC, Daniela Pălimariu, Adriana Preda & Cătălin Velea, Miruna Radovici, Lea Rasovszky, Ramon Sadîc, Virginia Toma

Galerii:
Cazul 101: expoziție solo Oscar Chan Yik Long “Certain parties were not pleased”
Galeria Ivan: expoziție solo Simona Runcan “Umbre interioare, umbre învelite”

ETAJUL 2:

Ateliere deschise:
Liliana Basarab, Lucian Bran, Alex Buta, Eduard Constantin, Larisa Crunțeanu, Giles Eldridge & Elena Diaconu, Olivia Mihălțianu & Stoyan Dechev, Mihaela Moldovan, Dan Vezentan, Silvia Trăistaru

Spații de proiecte și galerii:
Cabinet 44
Camera E12: expoziția “Cactus and the End of the world”, Iulian Bisericaru & Dragos Dogioiu, curatoriată de Raluca Nestor Oancea
Celulele Invitro: expoziție solo Florina Drăguș “În starea de a fi/In the state of being”
H’Art Gallery: expoziție solo Tudor Codre “Acme”
/SAC @ MALMAISON: Dumitru Gorzo “Scufița Magenta pe hol”
Sandwich: expoziție solo Teodor Graur “Inima” – Vernisaj
VAGon: “Hybrid Stations”, parte din proiectul Incubation Station, organizat de Lapsus Timișoara
Sandwich Library: Deschidem biblioteca dedicată artelor vizuale, studiilor curatoriale, arhitecturii și performance-ului. Peste 350 de titluri, atât de arhivă, cât și nou-nouțe pot fi răsfoite și împrumutate.

Despre Atelierele Malmaison
Inițial o cazarmă militară, Clădirea Malmaison are o importanță istorică semnificativă și o vechime de 177 de ani, timp în care a avut diferite roluri. Atelierele Malmaison își propun să integreze clădirea în circuitul viu al orașului, inaugurând o nouă etapă în lunga sa istorie și ocupând aproximativ 3000 mp din clădirea Malmaison.

Prin eforturile comunității artistice și cu sprijinul sponsorului principal UniCredit Bank, alături de sponsorii Brico Depot, Policolor, Ursa și The Plot, începând cu anul 2021 clădirea a fost renovată, acum găzduind peste 30 de ateliere de artiste și artiști, alături de 9 spații de proiecte coordonate de grupuri artistice, asociații non-profit sau galerii de artă.

Prin această inițiativă, artiștii și galeriștii au acces la spații de lucru mai accesibile, la un context cultural mai stabil și sustenabil prin încurajarea colaborărilor pe plan național, dar și internațional și susținerea noilor generații care au nevoie de o structură de suport stabilă.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei