Neue Malerei: Cultural Cubism | O reinterpretare a celebrului tablou Picasso – Guernica.

SUPRAINFINIT Gallery anunță vernisajul expoziției Neue Malerei: Cultural Cubism a artistului Christian Jankowski, ce va avea loc în București, pe 23 septembrie. Vizitatorii sunt așteptați în ziua vernisajului în spațiul de pe strada Mântuleasa 22, începând cu ora 15:00.

Expoziția Neue Malerei: Cultural Cubism are în centru lucrarea de mari dimensiuni Neue Malerei–Picasso I, o reinterpretare inspirată din faimoasa pictură de mari dimensiuni, Guernica. 

La 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso și la 55 de ani de când lucrările sale au fost expuse în România, Galeria SUPRAINFINIT invită publicul bucureștean să privească moștenirea renumitului artist dintr-o nouă perspectivă.

Expoziția include peste 35 de lucrări nou comandate ale artistului Christian Jankowski, care abordează relația dintre copie și original în artă. Neue Malerei: Cultural Cubism prezintă opera de artă la scară largă Neue Malerei–Picasso I, o reinterpretare a celebrului tablou Picasso – Guernica.

Conceptul expozițional al lui Jankowski reprezintă o inversare a operei lui Picasso. Din 2015, artistul dezvoltă o arhivă de imagini digitale găsite pe internet în care utilizatorii recreează picturi celebre folosind gesturi, mimica, costume, decoruri și machiaj. Jankowski trimite selecția sa de fotografii cu dimensiuni specifice pictorilor de renume care produc reproduceri în Dafen, China. Apoi trimit înapoi imitațiile, singura diferență fiind mediul folosit: de la fotografie la pictură.

Neue Malerei: Cultural Cubism face parte din cea de-a treia serie de picturi conceptuale a artistului Christian Jankowski numită Neue Malerei (Pictură nouă). Spectacolul de la SUPRAINFINIT este bine sincronizat cu foarte așteptata expoziție Efectul Picasso de la Muzeul de Artă Recentă din București.

Despre Christian Jankowski
Christian Jankowski (născut în 1968, Göttingen, Germania) este unul dintre cei mai importanți artiști conceptuali contemporani din Germania. Lucrările sale folosesc tehnici de artă video, fotografie și performance, încorporând adesea alte medii precum pictura, sculptura și desenul, toate concepute în dialog continuu cu formatele utilizate de mass-media și mecanismele prin care sunt produse.
Jankowski inițiază colaborări între arta vizuală contemporană și alte lumi profesionale, cum ar fi religia, afacerile, politica și industria divertismentului. Practica sa reflectă astfel asupra conceptului de creație colectivă și pune sub semnul întrebării puterea acestuia, testând rolul pe care imaginile îl joacă la nivel social.
Lucrările lui Jankowski au apărut în numeroase expoziții de grup, precum TICKET TO THE FUTURE cu Joseph Beuys, Katinka Bock, Jon Rafman în 2022; Bienala de artă din Bangkok în 2020; După plecare | Before Arriving, Bienala Kaunas, Kaunas, Lituania în 2019; KNOCK KNOCK, South London Gallery, Londra.
Expozițiile sale personale includ Traveling Artist, Tübingen, Germania, 2022; Emițător și destinatar, Fluentum Berlin, 2020; Steagul Meteo, josegarcia, Mexic, 2020; și Floating World, KCUA, Coreea de Sud, 2018. În 2016, Jankowski a comisariat cea de-a unsprezecea ediție a Manifesta la Zurich, devenind primul artist care a preluat acest rol.
A participat la Bienala de la Veneția în 1992, iar lucrările sale fac parte din numeroase colecții publice și private.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei