Mari pictori din Muzeul Prado- Proiecții documentare

Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cervantes din București vă invită la seria de proiecții de filme documentare de artă reunite sub titlul Mari pictori din Muzeul Prado, despre importanți artiști spanioli sau în conexiune cu Spania, care însoțește expoziția de fotografie „Deceniul prodigios. Constituția vie“ de Benito Román, deschisă până în data de 25 februarie 2024, la parterul Sălii Auditorium (Str. Știrbei Vodă nr. 1).

Documentarele sunt produse de Centrul de Studii Europa Hispanica (CEEH), în colaborare cu instituții prestigioase precum Muzeul Prado, Auckland Project sau Fundația El Greco.

Accesul la proiecții se face pe baza biletului de intrare în expoziție, în valoare de 20 lei. Documentarele vor putea fi vizionate în limba spaniolă, cu subtitrare în engleză și română, după următorul program:

Vineri, 19 ianuarie 2024, ora 19:00: „Rubens, spectacolul vieții“
Rubens a fost un artist cu un talent deosebit, dar și un mare învățat și un diplomat dedicat, în contextul perioadei de criză în care a trăit, opera sa a confirmat valorile unei lumi care a dispărut treptat prin magia pensulei și prin forța a poveștilor spuse

Vineri, 26 ianuarie 2024, ora 19:00: „Patinir, invenția peisajului“
Acest documentar abordează enigma unui pictor a cărui biografie este puțin cunoscută și care, la începutul secolului XVI, a revoluționat întreaga piață a artei și însuși conceptul de pictură.

Vineri, 2 februarie 2024, ora 19:00: „El Greco, pictorul invizibilului“
Documentarul reprezintă o călătorie fascinantă în spațiu și timp: din Creta natală, unde a pictat mici icoane, până în perioada când a locuit la Toledo, reședința sa definitivă, unde a realizat picturi gigantice în biserici și mănăstiri, sau la Veneția și Roma, unde arta sa a fost influențată de maeștrii Renașterii Italiene.

Vineri, 9 februarie 2024, ora 19:00: „Zurbarán și cei doisprezece fii ai săi“
Vineri, 16 februarie 2024, ora 19:00: „Rubens, spectacolul vieții“
Vineri, 23 februarie 2024, ora 19:00: „Patinir, invenția peisajului“

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei