MALMAISON OPEN DOORS 5

În weekend-ul 18-19 noiembrie, în intervalul 15.00 – 21.00, comunitatea de artiști independenți de la Malmaison deschide din nou ușile pentru vizitatori în a cincea ediție Malmaison Open Doors!

Malmaison Open Doors este unul dintre cele două evenimente de deschidere organizate anual de comunitatea artistică din cadrul Atelierelor, pentru a încuraja întâlnirea între un public specializat și un public mai larg, prin discuții – în intimitatea atelierului – despre moduri de organizare, conceptuale și formale pornind de la practicile artistelor și artiștilor rezidenți.

ETAJUL 1:
Ateliere deschise:
Alex Baciu, Dan Basu, Otilia Boeru, Radu Boeru, Otto Constantin, Mihail Coșulețu, Loreta Isac & Constantin Cojocaru, Adelina Ivan, Daniela Pălimariu, Mircea Popescu, Ramon Sadîc, Virginia Toma
Spații de proiecte și galerii:
MATKA: Playdate w. Maria Năstase
Galeria Ivan: Florina Coulin & Ion Grigorescu, “Desen pentru Sine” VERNISAJ
++ MIRAJ L1 collective #artshop
Special event:
Sâmbătă, 18 Noiembrie, 21.00-22.00
Concert Tobă Moarte (postpunk, RO)

ETAJUL 2:
Ateliere deschise:
Liliana Basarab, Zoltan Bela, Eduard Constantin, Giles Eldridge & Elena Diaconu, Olivia Mihălțianu & Stoyan Dechev, Mihaela Moldovan, Dan Vezentan, Silvia Trăistaru
Spații de proiecte și galerii:
Cabinet 44: Adelina Ivan, Ioana Gheorghiu, Ramon Sadîc, Virginia Toma, “Cabinet Case #5 – DRAWERS” VERNISAJ
Camera E12: Alexandru Berceanu,”Atingeri Ușoare: o instalatie imersivă interactivă”
Celulele Invitro: Camilia Filipov, “Însemnări/Notes”, curatoriată de Mihnea Mircan
H’Art Gallery: Giuliano Nardin, “Terraformers”, curatoriată de Gili Mocanu
Sandwich: Dan Vezentan, “All we can eat” VERNISAJ
Sandwich Library: Deschidem biblioteca dedicată artelor vizuale, studiilor curatoriale, arhitecturii și performance-ului. Peste 500 de titluri, atât de arhivă, cât și nou-nouțe pot fi răsfoite și împrumutate.
Special event:
Sâmbătă, 18 Noiembrie – începând cu ora 22.00
Party !!!! /SAC
Totally Spice! 1-𝘺𝘦𝘢𝘳 𝘢𝘯𝘯𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴𝘢𝘳𝘺! Making sin look spicy
Line up: Chlorys, Suce Fraga, Totally Spice! YCS

Despre Atelierele Malmaison:
Inițial o cazarmă militară, Clădirea Malmaison are o importanță istorică semnificativă și o vechime de 177 de ani, timp în care aici au funcționat, pe rând, o Școală Militară de Ofițeri, un tribunal militar, o închisoare în timpul regimului lui Antonescu și un centru de anchetă și detenție al Securității în perioada de început a regimului comunist.
Atelierele Malmaison își propun să integreze clădirea în circuitul viu al orașului, inaugurând o nouă etapă în lunga sa istorie. Atelierele ocupă aproximativ 3000 mp din clădirea Malmaison, iar spațiile de lucru sunt ocupate în totalitate pe termen lung.

Prin eforturile comunității artistice și cu sprijinul sponsorului principal UniCredit Bank, alături de sponsorii Brico Depot, Policolor, Ursa și The Plot, în anul 2021 a fost renovat etajul 1, iar apoi și etajul 2, fiind ocupate acum de 35 ateliere de artiste și artiști, alături de 9 spații de proiecte coordonate de grupuri artistice, asociații non-profit sau galerii de artă.

Proiectul Atelierele Malmaison a luat formă în mod organic, independent, prin autoorganizarea unui grup multidisciplinar activ în diferite medii pe scena de artă contemporană din București. Deși nevoia unor inițiative de acest tip nu este deloc una nouă, de puține ori în istoria scenei de artă bucureștene un grup atât de extins a reușit acest tip de coagulare.

Spațiul urmărește să contribuie la conturarea unui context cultural stabil și sustenabil pe termen lung prin solidarizare, încurajarea colaborărilor între artiste, artiști și alți agenți culturali pe plan național și internațional și susținerea noilor generații, care au nevoie de o structură de suport stabilă.

Comunitatea formată în jurul Atelierelor consideră că arta și artiștii, artistele trebuie sa aibă un loc sigur și vizibil în societate, iar creația lor necesită o susținere pe termen lung prin existența spațiilor de expunere și de lucru accesibile ca preț și locație. Atelierele individuale sunt deschise publicului larg pentru vizite de două ori pe an, în rest sunt dedicate lucrului. Pentru vizitarea galeriilor și a celorlalte spații de expunere, publicul este invitat să consulte programul acestora.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei