“Limite în/călcate”| Duo Show Andrea Éva Szőcs & Georgiana Cozma la Galateea Contemporary Art 

La Galeria Galateea Contemporary Art s-a deschis expoziția “Limite în/călcate”, a artistelor Andrea Éva Szőcs (HU) și Georgiana Cozma (Ro).

„Limite în/călcate” reprezintă o cercetare artistică, din perspectivă vizuală, care analizează modul în care ființa umană reacționează atunci când este expusă traumei, discursul artistelor investighează linia de demarcație dintre ceea ce poate fi considerat acceptabil, care poate fi îndurat și zona în care trauma produce schimbări ireversibile și metamorfoze la nivelul psihologic. Aceste linii de demarcație perimetrale sunt percepute asemenea unor limite care o dată încălcate produc mutații, de cele mai multe ori aceste limite au un caracter extrem de personal, fiind fluide, non-constante și specifice fiecărui individ, neexistând o scală care să le stabilească gradul de acceptabilitate.

„Limite în/călcate” abordează acest subiect din perspectiva experiențelor personale trăite de artistele Andrea Éva Szőcs (HU) și Georgiana Cozma (Ro), expoziția fiind un exercițiu de sinceritate, o confesiune transpusă vizual a unor trăiri, de altfel, comune multora dintre noi. Traseul expozițional integrează o serie de instalații ceramice care au rolul de a
genera un proces de oglindire, propunând o perspectivă intimă a sondării traumei, un tip de mediere pe care publicul, incitat la empatie și emoție, îl experimentează în contact cu lucrările. Dispunerea instalațiilor în spațiu a fost astfel gândită încât să aducă privitorul în punctul de a se confrunta direct, nemediat cu propria realitate, propunându-i un act decizional personal – dacă va interacționa sau nu cu lucrările.
Ana Negoiță, curator

Georgiana Cozma (n. 1967) Pitești, România
Este absolventă a Universității Naționale de Artă – București, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția Ceramică, promoția 1997, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAP) din 1998 și, în perioada 2011-2015, în Consiliul de Conducere al Filialei Arte Decorative a UAP, președinte al filialei în perioada 2016 – 2022.
Are în portofoliu numeroase participări la expoziții personale sau de grup, în țară și în străinătate, portofoliu completat de o importantă activitate curatorială, editorială și participări la simpozioane de specialitate.

Szőcs Éva Andrea (n.1970) Cluj-Napoca, România
Este absolventă a Universității de arte și design din Cluj, promoția 1997, doctor în arte vizuale a Universității din Pécs, Facultatea de Arta (2007).
Are o remarcabilă activitate expozițională în Ungaria, România, cu prezență internațională în expoziții personale și de grup, cu participări la bienale și simpozioane de specialitate, dar și o însemnată și premiată activitate didactică și de cercetare universitară.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 27 septembrie 2023.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei