Human Extensions: Living Cell. Solo Show Andreea Ilie la Calciu Space.

Pe data de 5 iulie 2024, între orele 17:00 — 22:00 are loc deschiderea expoziției Human Extensions: Living Cell a artistei Andreea Ilie la Calciu Space.

Human Extensions: Living Cell explorează relația simbiotică dintre arhitectură, indivizi și dinamica societății. Această expoziție redă arhitectura nu doar ca structuri statice, ci drept organisme vii împletite cu țesătura vieții umane. Omul și mediul înconjurător creează o anumită fuziune, devenind una. Unul nu poate funcționa fără celălalt și putem observa o influență clară pe care unul o are asupra celuilalt.

Întreaga clădire se conectează cu împrejurimile imediate și mai largi iar camerele individuale reacționează colectiv. Întregul se raportează la cea mai mică particulă și se dezvoltă într-o celulă comunitară. Se transformă într-o imagine umană. Expoziția prezintă realitatea și clădirile în forma lor cea mai pură, lipsită de context, prezentând un sens brut și capturând contradicția, repetiția și rugozitatea. Te avânți în acest sistem plat care rearanjează și reinterpretează arhitectura așa cum o percepem noi, permițându-ți să înțelegi pe deplin scopul său social final — conectarea oamenilor și a oamenilor la celula vie.” (fragment din textul curatorial)

Andreea Ilie este o artistă care se inspiră din legătura inerentă dintre arhitectură și psihicul uman. Lucrările sale surprind esența clădirilor sociale și a spațiilor comune, subliniind influența lor profundă asupra individului modern. Prin lucrările sale, ea încearcă să dezvăluie adevăratul scop al acestor spații și să sublinieze importanța vitală a experiențelor colective, combătând sentimentul profund de alienare care poate pătrunde în viața noastră atunci când ne simțim deconectați de noi înșine și de ceilalți.

Adresă: Atelierele Scânteia, Casa Presei Libere, Corp A2, etaj 3.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei