Expoziție de pictură Cătălina Milea la Galeria IOMO

Evenimentul expozițional A Gathering Of The Invisible/ O convocare a nevăzutului este primul solo show al Cătălinei Milea prezentat de Galeria IOMO. Selecția curatoarei Alexandra Ioniță reunește nouăsprezece piese parietale și o instalație, traseul expozițional fiind articulat astfel încât să evidențieze corespondențele și mecanismele subtile cu rol de punți de legătură între lumile factuale, concrete, palpabile și tărâmurile volatile locuite de creaturi și forme invizibile.

“Jocurile imaginare reprezintă mai mult decât forme pure ale reveriilor și evadărilor mentale, fiind activități pe care creatorii de artă le practică pentru a se distanța temporar de realitate, dar și pentru a extrage idei noi din profunzimea peisajelor mentale individuale. Acest lucru îi face pe artiști căutători ai adevarului intim cât și spulberători de percepții false. Lumea exterioară, cu numeroasele sale reguli și norme, structuri și probleme, este uluitor de complexă; deseori ne intrebăm dacă artistul mai poate genera ceva nou și dacă avem posibilitatea de a arunca o privire prin mintea acestuia pentru a descoperi indicii care ne vor ajuta să deschidem uși în viața reală.” – Alexandra Ioniță, curator.

Vedere din expoziție | “O convocare a nevăzutului“, Cătălina Milea, Galeria IOMO, București, 2023. Prin amabilitatea galeriei.

Expoziția poate fi vizionată între orele 11.00 și 18.00, de marți până sâmbătă, până în data de 30 septembrie 2023 inclusiv.

Cătălina Milea (n. 2000 – Bistrița, Romania).
În prezent urmează un master în cadrul Universității de Arte și Design din Cluj. În 2022 a câștigat o bursă la Accademia Belle Arti di Venezia. Cătălina, al cărui mediu de exprimare predilect este pictura în ulei, pe lemn și pânză, explorează nefirescul ființei umane, dezvelind lumea exterioară pentru a-i găsi miezul moale și ascuns. Contradicțiile sunt o cheie majoră a prelegerilor în înțelegerea viziunii ei artistice. Majoritatea personajelor ei sunt afișate în scenarii tragico-ironice, dinăuntrul cadrelor ce tind să infuzeze privitorului sentimentul unei lumi care, deși trecute încă trebuie să vină.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei