Artistul olandez Klaas Kloosterboer expune la București

Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București, prezintă expoziția personală a artistului internațional Klaas Kloosterboer.

Aparținând unei generații de frunte de artiști olandezi, a căror creație a fost influențată de mișcările artistice Fluxus și Zero, Klaas Kloosterboer este un artist pluridisciplinar a cărui vastă creație este marcată de tensiunea dintre abstracție și acțiune.

Expoziția intitulată „REPHRASE, REVISE, REPLACE” este curatoriată de Maria Rus Bojan și oferă o privire de ansamblu asupra practicii experimentale inovatoare a artistului, prezentând o selecție de lucrări în diferite medii ce compun o instalație imersivă special gândită pentru spațiul de la parter al muzeului.

Antrenând privitorul într-un univers al contrastelor și provocărilor vizuale, expoziția exprimă angajamentul artistului de a-și plasa discursul artistic în afara mediilor tradiționale, explorând modul în care, prin decizie și acțiune se produc noi conținuturi și semnificații.

Expoziția poate fi vizitată la parterul muzeului până la 1 octombrie 2023.

Arta artistului olandez Klaas Kloosterboer (născut în 1959) este extrem de fizică și tangibilă. Se cuibărește – printr-un ciclu de construcție, distrugere și reconstrucție – în forme și înfățișări mereu noi, trecând constant de la imaginea bidimensională la imaginea tridimensională și jucându-se cu diferențele dintre cele două. În fiecare lucrare pe care o realizează, Kloosterboer pare să dorească să-și testeze mediul – de obicei pictura – la limită și să-l reinventeze.

Cu sprijinul: The Mondriaan Fund for Visual Art and Cultural Heritage (NL), MB Art Agency Amsterdam (NL), Ellen de Bruijne Projects Amsterdam (NL)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei