„After Ink”, expoziția realizată de un grup de tattoo artists

Crossroads Gallery, un salon de tatuaje ce funcționează și ca spațiu expozițional, găzduiește expoziția colectivă „After Ink”. Conceptul expozițional nu abordează o temă specifică, ci urmărește prezentarea perspectivelor și exprimării caracteristice a fiecărui artist. Este explorată materialitatea și redarea acesteia prin diferitele medii de lucru de către patru artiști tatuatori: Alex Caligari, Dan Lica, Livia Penda și Andrei Chiriță, cei două curatori fiind Luminița Soare și Petcu Alexandru.

Astfel, Alex Caligari este unul dintre artiștii expuși și este ceea ce se poate numi „un self-taught artist”. El lucrează în afara canoanelor clasice, formale, lucrările expuse fiind o selecție din ultimii șapte ani de creație, timp în care acesta s-a dedicat explorării picturii în ulei și desenului în creion. Caligari abordează o perspectivă onirică, interpretând „suprarealismul cotidian” căruia îi adaugă „detaliile altor dimensiuni”. Acesta se bazează pe efectul vizual al lucrărilor sale, ce sunt astfel capabile să comunice cu privitorul, motiv pentru care nu le acordă un titlu.

Dan Lica, cel de al doilea dintre cei patru artiști tatuatori incluși în expoziție, preferă să utilizeze cărbunele în realizarea lucrărilor sale. Acesta își abordează sinele, propriile trăiri și gânduri prin intermediul texturii cărbunelui, pe care o folosește pentru a realiza o dezvoltare continua a ideilor inițiale din lucrări. Creațiile sale parcă s-ar afla într-o continuă mișcare, datorată efectelor tonale pe care Dan Lica le utilizează pentru a reda materialitatea.

Cea de-a treia artistă, Livia Penda, redă prin creațiile sale pasiunea pentru arta heraldică și medievală, pe care a căpătat-o influențată fiind de lucrările tatălui său, graficianul Octavian Penda. În parcursul său artistic, Livia a realizat timp de câțiva ani grafică pentru timbre, ceea ce poate fi observat în precizia cu care aceasta realizează contururile creațiilor sale. Spre deosebire de ceilalți artiști incluși în evenimentul expozițional, Livia adoptă o tematică socială, politică.

Andrei Chiriță este cel care încheie lista artiștilor tatuatori ce fac parte din expoziția „After Ink”. Acesta abordează un stil abstract color, pe care îl utilizează pentru a surprinde aspecte ce țin de spațiu și de natură. Afinitatea sa pentru culoare poate fi observată prin modul în care realitățile ce alcătuiesc compozițiile sale sunt distorsionate în favoarea coloristicii și a efectului vizual al acesteia.

Expoziția „After Ink” poate fi vizitată până joi, 4 august, între orele 12 și 19. Aceasta se desfășoară în cadrul Galeriei Crossroads, pe scurt X Gallery, un spațiu multidisciplinar în care artele vizuale, pictura și arta tatuajului se îmbină pentru a promova creația artiștilor tatuatori.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei