Apel recrutare voluntari pentru proiectul cultural “Going Digital”. Deadline 12 Septembrie

Asociația Empower Art & Artists caută voluntari pentru proiectul “Going Digital – Embracing New Visions and Perceptions of Art”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul de voluntariat se va desfăşura în perioada 15 septembrie- 15 octombrie 2023, în patru orașe importante din țară: București, Brașov, Constanța și Arad.

Prin participarea în cadrul stagiului, voluntarii vor contribui la desfășurarea și implementarea proiectului cultural “Going Digital – Embracing New Visions and Perceptions of Art” prin suportul oferit pe durata evenimentelor expoziționale. De asemenea, voluntarii vor lucra într-un mediu dinamic, stimulativ pentru dezvoltarea personală și vor dobândi experiență într-un proiect cultural complex.

Responsabilităţi:

  • Participarea la atragerea unui public cât mai numeros și mai variat la evenimentele proiectului;
  • Implicare în amenajarea spaţiului expozițional, în semnalarea evenimentelor (prin afişare, informare etc.);
  • Preluarea persoanelor participante la evenimente (public spectator) din zonele de acces şi însoţirea acestora până la locul desfășurării evenimentului;
  • Distribuirea de materiale de promovare a activităţilor culturale ale evenimentului precum: stickere și broșura expozițională în rândul publicului etc.;
  • Realizarea de fotografii şi filmări în timpul evenimentelor, precum și organizarea şi arhivarea acestora;
  • Supraveghere în vederea bunei desfășurări a evenimentului (participare asistență tehnică sau de logistică, necesare în cazul unor întâmplări neprevăzute);
  • Alte activități conjuncturale specifice în vederea organizării de evenimente culturale.

Abilităţi şi competenţe generale necesare: abilităţi de comunicare şi relaţionare; rezistență la efort fizic și intelectual; disponibilitate de a lucra în echipă; sociabilitate, adaptabilitate, iniţiativă; bun organizator, atitudine deschisă; capacitate de a transmite corect informațiile și de a face față evenimentelor neprevăzute.

Activitatea de voluntariat desfășurată în intervalul celor 7 zile de evenimet nu va depăși 3 ore/zi. La sfârșitul perioadei de voluntariat, la cerere, participanții programului vor primi certificate care să ateste numărul de ore lucrate și tipul de activitate desfășurat.

Condiţii generale de participare:

  • vârsta minimă 20 ani;
  • program flexibil;
  • stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii atribuţiilor specifice stagiului asumat.

Persoanele interesate sunt invitate să trimită CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție la adresa de email: contact@empowerartists.org.
Se menționează în titlul emailului: Voluntar Going Digital. Aplicanții selectați vor fi contactați telefonic și pe email.

DEADLINE: 12 SEPTEMBRIE 2023

Informații suplimentare pot fi obţinute prin e-mail: contact@empowerartists.org

Important! Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.
Pe durata participării în cadrul acestui proiect, Asociația Empower Art & Artists nu va suporta cheltuielile voluntarilor cu transportul, cazarea, diurna, comunicaţiile, asigurările sociale sau medicale.

Despre Asociația Empower Art & Artists

Asociația Empower Art & Artists urmărește să sprijine și să promoveze artiștii și specialiștii în domeniul artelor vizuale prin desfășurarea de proiecte care pun în valoare potențialul artistic din România.
Asociația a deschis seria de proiecte cu publicația online Empower Artists care radiografiază manifestările artistice de pe scena de artă românească, raportându-se la contextul internațional.
În paralel, asociația Empower Art & Artists a demarat un proiect de cartografiere a spațiilor expoziționale din cele mai importante centre artistice din țară: București, Iași, Timișoara și Cluj. Rezultatul cercetării – un work-inprogress- oferă publicului oportunitatea de a descoperi cele mai relevante spații de artă din țară accesând rubrica Spații a revistei.

Despre proiectul “Going Digital- Embracing New Visions and Perceptions of Art”

Proiectul aduce în atenția publică nevoia de informare, educare, implicare și captivare a publicului larg cu privire la noile tehnologii media, încurajând dialogul în jurul artei noilor media și a modului în care privitorul experimentează arta. Totodată, proiectul crează un cadru favorabil dezvoltării empatiei, înțelegerii și aprecierii noilor instrumente de comunicare vizuală și contribuie la consolidarea comunității artistice din zona artei digitale și new media.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei