APEL DESCHIS pentru artiștii interdisciplinari din Serbia și Republica Moldova

MATCA artspace din Cluj-Napoca a lansat un apel deschis pentru artiștii interdisciplinari din Serbia și Republica Moldova a căror activitate este concentrată pe cercetare sau explorare in situ cu referințe la Europa de Est.

Prima ediție Twisted Lullabies își propune să producă o expoziție colectivă care va avea loc în 2 locații: MATCA artspace din Cluj-Napoca și Maatka Phi din București.

Proiectul va conecta trei țări – România, Moldova, Serbia – de-a lungul unui itinerar abordat atât fizic, cât și imaginativ – conceput pentru a oferi oportunități de cercetare sau pentru a face vizibile opere de artă bazate pe cercetare într-un context inspirat de tranziții, mutații și „trecutul continuu” al culturii est-europene.

Proiectul are două etape. Perioada de cecetare în care cinci artiști deja selectați vor călători în scop de cercetare prin zone din România, Moldova și din apropierea graniței cu Serbia. În cea de-a doua etapă se va organiza o expoziție de grup care va fi completată cu lucrări realizate de 10 artiști din Moldova și Serbia care vor fi selectați în urma acestui apel deschis.

Proiectul se adresează artiștilor care lucrează în diverse medii, de la video, text, fotografie, arhive, medii vizuale tradiționale, sunet, (…) sau artiști a căror abordare este interdisciplinară și poate fi legată de antropologie, sociologie, studii politice, activism, arhitectură etc.

*Important: Cei cinci artiști care vor călători în scop de cercetare sunt deja selectați. În urma acestui apel deschis se vor selecta zece artiști care sunt invitați să propună lucrări deja existente legate de tematica proiectului.

Expoziția rezultată se va concentra pe tradiții, credințe, obiceiuri, emoții, comunități, locuri, politici ale culturii est-europene reunite sub un concept specific numit Twisted Lullabies.

CUM SE APLICĂ:
Trimite un e-mail la matcaartspacecall@gmail.com până pe 11 septembrie – ora 23.59 EET; UTC+02:00, cu mențiunea în titlul email-ului Twisted Lullabies.
Sunt acceptate pentru acest apel numai lucrări deja produse de la artiști rezidenți sau născuți în Serbia sau Republica Moldovei.

Aplicația trebuie să includă un portofoliu de artist în format PFD, inclusiv lucrări recente – sau link-ul site-ului/portofoliului și o argumentare succintă pentru lucrarea propusă, inclusiv lucrarea pe care doriți să o propuneți + un scurt BIO al artistului sau colectivului care aplică.
Pot fi trimise mai multe lucrări pentru apel. Este recomandat să nu trimiteți propunerile prin platforme de transfer care necesită descărcarea conținutului într-un anumit interval de timp, deoarece este posibil să nu fie descărcate la timp.

Artiștii selectați vor primi un onorariu. Nu se percepe nicio taxă pentru a aplica.

Proiect inițiat prin Academia de Management Cultural București și Belgrad- 2021-2022, pe baza unui microgrant oferit de Institutul Goethe prin sprijinul EUNIC.

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă neapărat funcţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau cum rezultatele proiectului pot fi utilizate. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Twisted Lullabies este un proiect inițiat și curatoriat de Alexandra Mocan în parteneriat cu Gordana Vukov și Constanța Dohotaru.

Parteneri: Asociația Maatka Phi, ASUAD Cluj, Artcrawl Cluj, Empower Artists, Klara i Rosa, Asociația Laolaltă, Asociația La Pătrat.

Proiect susținut de MATCA artspace.

Mai multe detalii aici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei