A șaptea ediție a concursului de artă #FRESH

Elite Art Gallery, prin Asociația Elite Art, lansează cea de-a șaptea ediție a concursului de artă #FRESH, care are scopul de a susține tinerii artiști din România, oferindu-le posibilitatea de a avea o primă expoziție într-o galerie de artă.

Concursul este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 ani și nu impune direcții tematice, artiștii fiind liberi să se înscrie cu lucrările personale reprezentative. #FRESH se adresează artiștilor vizuali care se exprimă cu precădere în pictură și grafică (incluzând tehnicile mixte, acuarela, tehnici multiplicabile, etc.), cu scopul de a le crește vizibilitatea pe piața de artă și de a le oferi oportunități noi de dezvoltare în carieră.

Juriul din acest an este format din pictorul și profesorul Andrei Rosetti, membru fondator al grupului Noima (2003) și al Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni (2017), cu o prezență activă în expoziții de grup, bienale și târguri de artă naționale și internaționale; Marian Ionel Dobre, doctor în arte vizuale, profesor asociat la Universitatea Naționala de Arte din București – Pictură, artist vizual cu experiențe diverse acumulate în câteva decenii de formare și manifestare active, angajat voluntar în descoperirea și construirea de mecanisme ce contribuie la implicarea generoasă a cetățenilor în dezvoltarea propriilor comunități; Prof. univ. dr. Codrina Laura Ioniță, absolventă a unei Diplôme d’Etude Approfondi (DEA) en Imaginaire et rationalite: Philosophie, Arts, Sciences, în grad de Master, la Université de Bourgogne, Dijon. Predă istoria și filosofia artei la Facultatea de Arte Vizuale și Design din UNAGE Iași, iar din 2019 este conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale Arte Vizuale.

Înscrierile se fac în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2023, urmând ca în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie juriul să desemneze câștigătorii. În urma jurizării, vor fi selectați patru artiști, cărora Elite Art Gallery le va oferi, în anul următor, două perioade de expunere: 9 ianuarie- 2 februarie (doi artiști) și 5 august-30 august (doi artiști).

Pentru înscriere, artiștii trebuie să trimită la adresa de email: eliteartgalerie@eliteart.org următoarele documente:
– un fișier care să conțină cel puțin 5 lucrări scanate sau fotografiate la rezoluție 200/300dpi;
– un CV în format doc. sau pdf.;
– un Artist Statement (minimum 300 de cuvinte- maximum 700 de cuvinte).

Pentru că scopul #FRESH este de a oferi vizibilitate artiștilor câștigători, Elite Art Gallery va promova expozițiile atât prin intermediul partenerilor media, în magazinul online de artă: www.eliteart-gallery.com/shop, cât și prin intermediul platformelor internaționale afiliate. La finalul expozițiilor, galeria va selecta pentru patrimoniul său o lucrare din portofoliul fiecărui artist care expune, lucrare ce va fi promovată și expusă și în alte contexte expoziționale.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei