𝗢𝗣𝗘𝗡 𝗖𝗔𝗟𝗟 – 𝗜𝗻𝘁𝗶𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼𝗴𝗿𝗮𝗽𝗵𝗶𝗲𝘀

Proiectul “Intimate Choreographies. Cartografierea unei noi realități” (dans/performance) își propune să aducă în atenția publică nevoia regândirii practicilor artistice în domeniul coregrafic în contextul social și politic actual, apropierea de publicul larg și susținerea noii generații de artiști coregrafi și interpreți, la nivel național. Astfel, prin organizarea unei serii de câte 3 zile consecutive de intervenții artistice duraționale interactive în spațiul public din București, Brașov și Sibiu, proiectul lansează un mesaj de solidaritate și apel la pace, integrează comunitatea artistică locală și invită publicul să interacționeze prin intermediul noilor tehnologii media.

Conceptul proiectului pornește de la ideea că spațiul de supraveghere / urmărire poate genera de fapt o intimitate emoțională profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.
Prin folosirea sistemului public de camere de supraveghere (CCTV – closed-circuit television) se va capta și documenta experiența interacțiunii dintre public și interpreți. Intervenția artistică a celor 5 artiști selectați va consta în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maximum 20 de persoane simultan, printr-un sistem audio individual (căști și receiver).

Participanții vor fi ghidați audio printr-o construcție coregrafică și dramaturgică, ce va include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română și engleză), ce a ales să rămână în orașul natal Kiev pe durata războiului din Ucraina.

𝗗𝗲𝘀𝗳ăș𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁:
În perioada 22 septembrie – 02 octombrie, cei 5 artiști selectați vor avea la dispoziție timp de 4h/zi să se pregătească pentru realizarea intervenției, la sediul WASP (Working Art Space and Production), de pe strada Ion Minulescu 67-93, București.
Evenimentul de interacțiune cu publicul va avea loc în spațiul public Parcul Timpuri Noi, Intersecția Nerva Traian cu Splaiul Unirii, în perioada 3 – 5 octombrie și 10 – 12 octombrie, între 3-5 ore/zi.
Celor 5 artiști selectați în urma apelului de OPEN CALL li se vor alătura ca invitați speciali dansatori din Ucraina, ce momentan se află în București.

𝗖𝘂𝗺 𝘀ă 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗶:
Pentru a participa la selecție candidații trebuie să furnizeze următoarele documente:
▪️ CV (în limba română sau engleză)
▪️ portofoliu complet / alte materiale relevante aplicației de Open Call (format A4, PDF, nu mai mult de 10 Mb; lucrări video sau documentație în format AVI, WMV sau QuickTime ar trebui să fie de până la 500 mb în total). Vă rugăm să furnizați un link pentru descărcare utilizând servicii de transfer gratuite precum Dropbox.com sau Wetransfer.com
Materialele se trimit la: coordination@4culture.ro, până la data de 19.09.2022, ora 00:00

𝗦𝘂𝗽𝗼𝗿𝘁:
▪️ Artiștii selectați vor primi un onorariu pe baza unui contract de cesiune de drepturi conexe dreptului de autor
▪️ Organizatorii își rezervă dreptul de a opera diferite modificări ale datelor de performance menționate.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți place conținutul revistei și apreciezi demersul nostru? Donează!

empower-long-logo-final2

Descoperă noutățile din lumea artei!

Te abonezi si primești ultimele noutăți din lumea artei